Z Moravských Budějovic se Slezan vrací s prázdnou

  • sobota 16. listopadu 2019
  • Tomáš Chalupa

Zápas v dalekých Moravských Budějovicích Opavským nevyšel. Při chuti hrající Žihadla byla nad síly Slezanu, který na Vysočině nepředvedl dobrý výkon a po porážce 3:1 se vrací s prázdnou. Jedinou branku Opavy vstřelil Dominik Cihlář.

18. kolo, sobota 16. 11. 2019

HC Moravské Budějovice 2005

3:1 (1:0, 1:0, 1:1)

HC Slezan Opava

Branky a nahrávky: 14. Podlaha (Svoboda, Molnár), 26. Podlaha (Svoboda), 59. Kruckovyč (Hovsepyan, Podlaha) – 43. Cihlář (Peslar). Vyloučení: 7:8, využití 1:0. Diváci: 357.

Haloda (Vacek) – Bazala, Marcinko, Kruckovyč, Trnka, Šána, Brabec, Čermák – Svoboda, Procházka (C), Krutiš (A), Kosnar, Molnár, Horký (A), Podlaha, Piš, Hovsepyan, Sigmund, Sorger.

Daňa (Lamla) – Chalupa (A), Šindelář (C), Zouhar, Ševěček, Zdeněk, Ficek, Peslar, Štěpanovský – Petrka, Malina, Štindl, Kovařík, Herman (A), Kadula, Cihlář, Wolf, Zelenkov, Černý, Pělucha, Hendrych.

Slezanům vstup do zápasu nevyšel. Vyloučení Kaduly ale Žihadla nepotrestaly. Ve 14. minutě už se skóre měnilo. Podlaha bohužel pro Opavu krásně vymetl Daňův růžek. Těsně před první sirénou se do nadějné pozice dostával Hendrych, v rozhodující chvíli mu ale kotouč utekl. Po první třetině tak poněkud překvapivě domácí vedli, Slezan nehrál dobře.

V podobném duchu se nesla i druhá perioda, Žihadla byla i nadále aktivnější. V 26. minutě navíc Moravské Budějovice své vedení zdvojnásobily. Zelenkovův faul potrestal svou druhou brankou dobře hrající Podlaha. Následně měla Opava možnost dvojnásobné přesilovky, využít ji ale nedokázala. V polovině třetiny ještě Malina napálil břevno.

Až třetí třetina přinesla zlepšený výkon opavských barev. Hned v úvodu poslední dvacetiminutovky našel Peslar Cihláře a ten nadvakrát propasíroval kotouč za Halodu. Opavští se snažili o vyrovnání, jejich tlak vrcholil v polovině periody. Do střely jednoho z beků vložil hůl Dominik Cihlář, Halodu ovšem zachránilo břevno. Ani z dalších šancí Opava vyrovnávací branku nevytěžila. V závěru to červenobílí zkoušeli v šesti a to se jim vymstilo. Kruckovyč odkrytou klecí nepohrdl a bylo hotovo. Domácí tak poprvé v letošní sezóně poznali pocit vítězství.


Ohlasy trenérů

Pavel Zdráhal (trenér Opavy): "Přiznám se, že jsem z tohoto utkání měl celý týden obavy. Ze strany domácích byla vidět velká chuť k zápasu, dvě třetiny si Budějky šly za vítězstvím a my jsme byli po všech stránkách horší. Pochvalu si zaslouží jen brankář a starší hráči."