Dvě třetiny byly body na dosah, nakonec se Slezan vrací s prázdnou

  • středa 04. prosince 2019
  • Tomáš Chalupa

Čtyřicet minut hráli opavští hokejisté se suverénním Šumperkem vyrovnanou partii, ve třetí třetině ale přišel kolaps. Během 36 sekund Slezan třikrát inkasoval a domů se vrací s porážkou 5:1.

23. kolo, středa 4. 12. 2019

Draci Šumperk

5:1 (0:0, 1:1. 4:0)

HC Slezan Opava

Branky a nahrávky: 32. Milfait (Drtil, Sedlák), 44. Kofroň (Spratek, Kabelka), 44. Haloda (Antonov, Krejčiřík), 44. Vachutka (Jaroš), 47. Drtil (Antonov) - 36. Herman (Wolf). Rozhodčí: Král - Šimánek, Hnát. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. Diváci: 1079. Střely na branku: 63:28. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 5:1.

Wanecki (Peksa) – Sedlák, Drtil, Kabelka, Gewiese, Řezáč, Haloda – Jaroš, Milfait, Vachutka – Kofroň, Spratek, Pokorný – Krejčiřík, Antonov, Hroch – Horký, Muller, Scheuter – Urban, Haluza

Daňa (44. Svoboda) – Zdeněk, Štindl, Zouhar, Ficek, Chalupa, Gabrhelík – Cihlář, Kadula, Kovařík, Malina, Kysučan, Zelenkov, Wolf, Herman, Černý, Rousek, Hendrych

V úvodu utkání byli aktivnější domácí Draci. Ve třetí minutě vybídl Hrocha ke skórování Krejčiřík, šumperský forvard ale jeho přihrávkou pohrdl. Pak mohlo dvakrát udeřit na druhé straně. Nejprve jel sám na Waneckého Wolf, z duelu ale vyšel lépe bývalý brankář Slezanu. Zanedlouho přišel kontroverzní moment. Cihlářova střela orazítkovala brankovou konstrukci a těžko říct, zda skončila za čarou, každopádně se následně kotouč odrazil ven. Opavští hráči se radovali, hlavní rozhodčí ovšem rozpažil. Pak měl ještě jednu velkou šanci Hroch, ale do šaten se odcházelo za bezbrankového stavu.

Druhá třetina nabídla po jedné brance na obou stranách. Šumperští vstoupili do prostřední části hry velmi aktivně a Slezan byl pod velkým tlakem. Ten kulminoval ve 32. minutě. Přesilovku 5 na 3 sice Opavští ubránili, ale v už klasické početní výhodě udeřil Milfait a favorit vedl. Draci se ale mohli radovat pouze čtyři minuty. Pak byl na konci krásné opavské souhry Herman a bylo vyrovnáno. Pak měl ještě Slezan možnost přesilovky, skóre už se ale neměnilo.

Třetí třetina byla z pohledu Opavy hrůzostrašná. Během pouhých 36 sekund dali domácí tři branky a bylo hotovo, Slezan úvod poslední periody vůbec nezachytil. Postupně se trefili Kofroň, Haloda a Vachutka. Po čtvrté inkasované brance přepustil Daňa místo Svobodovi. I ten ale kapituloval. Pátou branku domácích dal Drtil. Víc branek už nepadlo. Slezan tak nadějně rozehrané utkání ztratil během pár desítek sekund a domů jede s prázdnou.


Ohlasy trenérů

Pavel Zdráhal (trenér Opavy): "Dvě třetiny jsme s domácími hráli vyrovnanou partii, v první třetině nám neuznali gól, už poněkolikáté nás rozhodčí venku poškodili. Kdybychom vedli, tak by to možná bylo ještě lepší. I tak to ale bylo po dvou třetinách 1:1. Pak bohužel přišla jedna chyba, nevyhodili jsme puk a dostali jsme gól, potom rychle další tři a zápas už se jenom dohrával. Jeli jsme do Šumperku jako outsider a úplně jsme se tak neprezentovali. Kluci bojovali, dřeli, dlouho tam byla šance na body. Bohužel se ale vracíme s prázdnou. V sobotu musíme porazit Žďár."