Slezan udolal nepříjemné Valašské Meziříčí a v tabulce už je třetí!

  • středa 11. prosince 2019
  • Tomáš Chalupa

Opavští hokejisté zvládli další domácí utkání, celkově už na vlastním ledě slaví devátou letošní výhru z jedenácti duelů. S Valmezem sice brzy prohrávali, trpělivou hrou ale duel otočili. Nezlomila je ani sporná vyrovnávací branka, kterou inkasovali pár minut před koncem. V samotném závěru totiž proměnili přesilovku pěti proti tří, pojistku ještě přidal Zelenkov. Opava se tak posouvá na třetí příčku právě před Valašské Meziříčí.

25. kolo, středa 11. 12. 2019

HC Slezan Opava

4:2 (1:1, 1:0, 2:1)

HC Bobři Valašské Meziříčí

Branky a nahrávky: 15. Černý (Peslar, Wolf), 38. Kovářík (Zelenkov), 58. Wolf (Herman, Zdeněk), 60. Zelenkov (Wolf) – 3. Kuchařík (Martiník), 56. Seidler (Ondračka, Vaněk) . Rozhodčí: Novák – Rychlý, Konvička . Vyloučení: 6:7 . Využití: 2:0 . Diváci: 315 .

Daňa (Lamla) – Šindelář, Zdeněk, Chalupa, Ševěček, Ficek, Peslar, Gabrhelík – Wolf, Černý, Cihář, Štindl, Rousek, Herman, Kysučan, Dvořák, Peterka, Zelenkov, Kovářík, Danielčák, Malina

Slovák (Sachr) – Holiš, Ďurkáč, Baroš, Weintritt, Běhal, Ondračka, Hryciow – Vaněk, Dvořák, Daněk, Seidler, Vávra, Kuchařík, Pořízek, Klímek, Martiník, Romančík, Paťava, Andris

Úvod utkání vyšel lépe hostujícím Bobrům, kteří šli už na začátku do vedení. Valmez jel do přečíslení dva na jednoho, Martiník nechrtil, posunul kotouč Kuchaříkovi a ten Daňu propálil na zadní tyči. Pak byly k vidění šance na obou stranách. V přesilovce pálil těsně mimo Malina, na druhé straně mohl udeřit Romančík. V první šanci jej vychytal Daňa, ve druhé ztroskotal na brankové konstrukci. A tak se Slezané v 15. minutě dočkali vyrovnání. Peslar nahodil kotouč do předbrankového prostoru a Černý nedal šikovnou tečí Slovákovi šanci. Ke konci třetiny ještě zahrozili Malina a Wolf, skóre se ovšem neměnilo.

V prostřední části hry se na nějaké větší vzrušení dlouho čekalo. Opavští přečkali tři oslabení, jednu přesilovku sami nevyužili. Když už to pomalu vypadalo, že i po čtyřiceti odehraných minutách bude na světelné tabuli stav 1:1, tak Zelenkov zpoza branky našel volného Kováříka a ten poslal Slezan do vedení.

Třetí třetina byla gólově nejbohatší. V první polovině poslední části hry se ještě snajpři obou týmů zastřelovali, ať už se jednalo o domácího Danielčáka, nebo hostujícího Pořízka či Andrise. V 56. minutě už se ale skóre měnilo. Ve skrumáži kopnul kotouč do opavské branky Seidler a i přes protesty Opavských bylo vyrovnáno. Jenže Hryciow s Weintrittem faulovali a Slezané měli možnost minutu a půl dlouhé přesilovky pět na tři. A tou nepohrdli, v čase 57:55 stál na konci pohledné akce Wolf a Opava opět vedla. Úplně na konci to ještě hosté zkoušeli v šesti, což trefou do prázdné potrestal Zelenkov a bylo hotovo.

Fotogalerii z utkání s Valašským Meziříčím najdete zde.


Ohlasy trenérů

Pavel Zdráhal (trenér Opavy): "Zápas byl podobný, jako naše první domácí utkání s Valmezem. My jsme tlačili a oni vedli, i když jsme hráče nabádali, že přesně to se nesmí stát. Z naší strany to bylo rozpačité, ale pak jsme ukázali, že jsme tým. Vyrovnali jsme, šli jsme si trpělivě za svým. Sice jsme dostali kontroverzní branku, nicméně se nám v závěru podařilo dobře sehrát přesilovku pět na tři. Za vítězství jsme šťastní."