Slezan uštědřil Brodu debakl a z Vysočiny veze tři body!

  • sobota 14. prosince 2019
  • Tomáš Chalupa

Tak tohle asi čekal málokdo. Opavští hokejisté zvítězili na ledě druhého Havlíčkova Brodu 5:1 a v druholigové tabulce zůstávají třetí. Vyrovnaný duel rozhodla třetí třetina, kterou Slezan opanoval jasně 4:0.

26. kolo, sobota 14. 12. 2019

BK Havlíčkův Brod

1:5 (0:1, 1:0, 0:4)

HC Slezan Opava

Branky a nahrávky: 23. Mikeš (Pospíchal, Vala) – 14. Peslar (Malina, Wolf), 41. Dvořák, 43. Zdeněk (Wolf, Ficek), 55. Rousek (Zelenkov), 56. Štindl (Gulda, Zdeněk) . Rozhodčí: Marek - Klouda, Křivohlavý . Vyloučení: 3:4 . Využití: 1:0 . Diváci: 429 .

Holík (Nedvěd) – Pospíchal, Vala (A), Kliment, Benák, Kerber, Trupl – Mikeš, Třetina (C), Přidal – Juráň, Cachnín, Musil – Pejchal, Kuchta, Holenda

Daňa (Lamla) – Šindelář (C), Zouhar, Chalupa (A), Zdeněk, Ficek, Peslar, Gabrhelík – Peterka, Rousek, Kovařík, Herman, Kysučan, Cihlář, Dvořák, Štindl, Zelenkov, Wolf (A), Gulda, Malina

Trenér Opavy Pavel Zdráhal mohl v utkání poprvé využít služeb útočníka a odchovance Slezanu Denise Guldy, který hrál v posledních letech v Německu. Samotný zápas se hrál už od úvodního vhazování ve vysokém tempu. Ze strany Opavy zahrozil Cihlář, za domácí měl šanci Pospíchal, skóre se ale ještě neměnilo. Do vedení šel Slezan ve 14. minutě. Malina našel Peslara a ten ranou z první vymetl šibenici Holíkovy branky. Chvíli před koncem první dvacetiminutovky ještě mohl udeřit Štindl, Holík jej ale vychytal.

Už po čtrnácti vteřinách prostřední periody měla Opava další velkou šanci, Dvořák ovšem ztroskotal na tyči. A tak se potvrdilo pravidlo nedáš, dostaneš. Pospíchal našel Mikeše, ten oklamal Daňu a dal gól. Bruslaři byli ve druhé třetině aktivnějším celkem, Slezan ale držel tradičně skvěle chytající Matyáš Daňa. A tak si na něm postupně vylámali zuby Holenda, Kuchta, nebo Juráň.

Vyrovnaný duel překlopil v poslední třetině Slezan na svou stranu. Už po pětapadesáti odehraných sekundách poslal Opavu do vedení Dvořák. Od jeho branky neuplynuly ani dvě minuty a Opavští se radovali znovu. David Zdeněk střílel z těžké pozice, usmálo se na něj ale štěstí a našel skulinku mezi Holíkem a tyčí. Domácí neházeli flintu do žita a snažili se s vývojem utkání ještě něco udělat, leč marně. Lavička domácích se sedm minut před koncem odhodlala k odvážnému kroku. Šindelář šel ven a Brod to zkoušel v šesti. Jenže za to byl potrestán Rouskem který se trefil z vlastní půlky. V čase 55:35 uzavřel na konečných 5:1 pro Opavu Jan Štindl, který Holíka propálil mezi betony.


Ohlasy trenérů

Pavel Zdráhal (trenér Opavy): „K soupeři jsme měli respekt, ale rozhodně jsme nejeli jen na výlet. V poslední době mi navíc přijde, že jsme na tom venku herně lépe než doma. Domácí mají marodku, hráli jen v patnácti lidech, my jsme hráli na čtyři pětky. První třetina byla výtečná, naopak ve druhé to nebylo ono. Ve třetí třetině jsme to stáhli na tři lajny, zlomové byly branky na 2:1 a 3:1. Zbytek utkání už jsme si pohlídali, opět nás podržel brankář."