Slezan ztratil nadějně rozehraný zápas v Kopřivnici

  • středa 18. prosince 2019
  • Tomáš Chalupa

Třízápasová vítězná série opavských hokejistů je u konce. Slezan po první třetině v Kopřivnici vedl gólem Zelenkova 1:0, domácí ale čtyřma góly zápas otočili.

28. kolo, středa 18. 12. 2019

HC TATRA Kopřivnice

4:1 (0:1, 3:0, 1:0)

HC Slezan Opava

Branky a nahrávky: 35. Suchý (Fojtík T.), 36. Mach (Hrubý, Imrich), 40. Suchý (Hrubý), 47. Mach J. (Hrubý, Suchý) – 10. Zelenkov (Štindl, Gulda)

Hromada (Fendrich) – Štěpánek, Krzak, Imrich, Bail, Fojtík T., Stříž – Daron, Sluštík (A), Mach J. (C), Mach M., Fojtík F., Suchý (A), Pěnčík, Gola, Hrubý, Marek

Daňa (47. Lamla) – Ficek, Šěvěček, Chujac, Šindelář (C), Chalupa (A), Peslar, Zdeněk – Wolf, Cihlář, Černý, Rousek, Štindl, Kysučan, Zelenkov, Peterka, Gulda, Kovařík, Herman, Malina

Opavští do utkání vstoupili dobře a byla na nich vidět chuť přidat čtvrtou výhru v řadě. Za svou aktivitou byli odměnění v desáté minutě, ve které sehráli pohlednou kombinaci. Po souhře Guldy se Štindlem se kotouč dostal až k Zelenkovovi a ten už neměl problém jej uklidit do poloodkryté klece. Slezan byl i nadále lepší, velkou šanci měl Peterka, skóre už se v úvodní periodě už ale neměnilo.

Po změně stran se karta obrátila a najednou to byli domácí, kteří určovali tempo hry. Opavské držel ve vedení až do 35. minuty skvělými zákroky Matyáš Daňa. Pak ale pohromě nezabránil ani on, po několika odrazech v předbrankovém prostoru mu projel kotouč mezi betony a bylo vyrovnáno. Autorem branky byl Hrubý. A to nebylo všechno, domácí o minutu později proměnili přesilovku, konkrétně ji zužitkoval Jakub Mach. A aby toho nebylo málo, pouhé dvě sekundy před zvukem druhé sirény zmrazil Opavu potřetí Suchý.

V poslední části hry se ještě Slezané snažili s utkáním něco udělat, Kopřivnice je ale do větších šancí nepouštěla. Navíc ještě ve 47. minutě sami inkasovali z hole Jakuba Macha, pro kterého se jednalo o druhý přesný zářez v duelu. Lavička Opavy reagovala střídáním Lamly místo Dani, ani to ale hráče v poli nenakoplo a domácí si zbytek zápasu pohlídali.


Ohlasy trenérů

Pavel Zdráhal (trenér Opavy):"V první třetině jsme byli jednoznačně lepším celkem, navázali jsme na výkon z Brodu a mohli jsme vést 3:0. Do druhé třetiny jsme nastoupili s tím, že se nám nemůže nic stát, možná i proto nemůžeme vyhrávat pořád. Jsme někde v oblacích a celá hra se nám sesype. Kopřivnice hru rozdrobila, my jsme se na tu jejich udičku chytili a za stavu 3:1 už jsme nedokázali zápas zvrátit. Je potřeba se připravit na zápas s Moravskými Budějovicemi, který by měl potvrdit naší letošní formu."