Z Valašského Meziříčí se Opava vrací s bodem

  • středa 22. ledna 2020
  • Tomáš Chalupa

Hokejisté Slezanu ve Valašském Meziříčí neudrželi dvoubrankové vedení a nakonec musí po nájezdech brát bod. Valmez totiž ve druhé polovině zápasu převzal iniciativu a dočkal se vyrovnání. Druhý bod Bobrům vystřelil Vávra.

34. kolo, středa 22. 1. 2020

HC Bobři Valašské Meziříčí

3:2sn (0:1, 0:1, 2:0 - 1:0)

HC Slezan Opava

Branky a nahrávky: 45. Slovák (Vávra, Pořízek), 51. Vávra (Žák), rozh. náj. Vávra – 18. Rousek (Malina, Hendrych), 26. Ficek (Gulda, Wolf). Rozhodčí: Šudoma – Kučera, Blažek. Vyloučení: 6:7, navíc Zelenkov (OPA) 10 min. OT (vražení na hrazení). Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 0:2, 3:2.

Slovák (Sachr) – Ďurkáč, Kamas, Holiš, Běhal, Žák, Weintritt, Baroš – Slovák, Dvořák (C), Daněk (A), Seidler, Vávra, Kuchařík, Pořízek, Romančík, Martiník (A), Andris, Paťava, Vaněk.

Daňa (Velička) – Šěvěček, Zouhar, Ficek, Zdeněk, Šindelář (C), Chalupa (A) – Gabrhelík, Peslar, Kysučan, Malina, Buršík, Peterka, Římský, Zelenkov, Wolf (A), Gulda, Kovařík, Rousek, Hendrych.

První třetina nabídla několik vyloučení na obou stranách a rozhodně se nehrálo v rukavičkách. Opavští dokonce měli možnost minutu dlouhé dvojnásobné početní výhody, proměnit ji ovšem nedokázali. A tak se na vedoucí branku čekalo až do 18. minuty, ve které Slezan poslal do vedení Rousek. Více už toho první třetina nenabídla.

V prostřední části hry šli Slezané do dvoubrankového vedení, nahození Dominika Ficka od modré se zastavilo až ve Slovákově svatyni. Těsně po uběhnutí poloviny zápasu došlo k nepříjemné události. Jeden z Bobrů naremploval Hendrycha přímo na jednoho z čárových, který následně se zraněním nohy nebyl schopen v utkání pokračovat. Zbytek zápasu tak museli rozhodčí dopískat ve dvou. Po této desetiminutové přestávce Opava vypadla z tempa a Valmez byl jasně lepší. Opavské akcie držel nad vodou především skvěle chytající Daňa.

Jenže ani on domácímu náporu nemohl odolávat věčně a Bobři se kontaktní branky dočkali v čase 44:30, do černého mířil Slovák. V polovině třetí třetiny už bylo srovnáno, opavské obránce v předbrankovém prostoru předčil Vávra a bylo srovnáno. Domácí se hnali za rozhodující brankou, Slezanu se ovšem bod podařilo ubránit.

Rozhodovat nakonec musely až nájezdy. V těch domácím přisoudil druhý bod Vávra a bylo hotovo. Opava tak z Valašska veze bod, i když měla duel dobře rozehraný.


Ohlasy trenérů

Pavel Zdráhal (trenér Opavy): "Nastoupili jsme v kombinované sestavě, do útoku jsme vyjímečně dali Kubu Peslara a nezklamal, byly na něj tři fauly. Co se týče zápasu, první třetina byla dobrá, pak jsme vedli 2:0. Domácí nás ale začali přehrávat, po vyrovnávací brance jsem měl strach i o bod. V prodloužení jsme nedali dvě velké šance a nájezdy už jsou loterie."