Opava vyloupila Budějovice a klepe na druhou příčku!

  • středa 29. ledna 2020
  • Tomáš Chalupa

Opavští hokejisté na ledě posledních Moravských Budějovic nezaváhali. Ve druhé třetině sice ztratili dvoubrankové vedení, nicméně slepené branky Rouska a Peterky Opavě vedení rychle vrátily. V poslední části hry už se domácí zmohli jen na kosmetickou úpravu výsledku na 3:4 z jejich pohledu. Díky porážkám Hodonína i Havlíčkova Brodu už je Opava třetí a na druhé Bruslaře ztrácí pouhý bod!

36. kolo, středa 29. 1. 2020

HC Moravské Budějovice 2005

3:4 (0:2, 2:2, 1:0)

HC Slezan Opava

Branky a nahrávky: 31. Horký (Podlaha, Piš), 33. Krutiš (Molnár, Šebesta), 48. Horký (Krutiš, Marcinko) – 4. Malin (Herman), 13. Gulda (Wolf, Štindl), 35. Rousek (Šindelář, Herman), 36. Peterka (Hendrych, Zelenkov) . Rozhodčí: Král - Kleprlík, Čelechovský . Vyloučení: 6:3 . Využití: 0:1 . Diváci: 317 .

Vacek (Helešic) – Šána, Brabec, Bazala, Šebesta, Marcinko, Trnka – Špaček, Krutiš (A), Molnár, Svoboda, Horký (A), Podlaha, Piš, Hovsepyan (C), Sigmund, Sorger.

Daňa (Lamla) – Šindelář (C), Zouhar, Chalupa (A), Zdeněk, Ficek, Peslar, Gabrhelík – Wolf (A), Kysučan, Malina, Rousek, Kadula, Štindl, Zelenkov, Peterka, Gulda, Kovařík, Herman, Hendrych.

Opavští se relativně brzy ujali vedení. V čase 3:46 domácím vzal za brankou puk Herman, naservíroval jej Malinovi a ten nekompromisně zavěsil. V polovině třetiny mohli Slezané vedení navýšit v početní výhodě, tu ale neproměnili. Druhým varováním byla pro domácí šance Peterky, Žihadla ještě Vacek podržel. Jenže o chvíli později už byl bezmocný i on, rychlý protiútok zakončoval ranou do poloprázdné klece Gulda. Snížení se mohli domácí dočkat 33 sekund před první sirénou, ale Molnára Daňa vychytal.

Ve druhé třetině se na významnější moment čekalo až do Hermanova vyloučení, které přišlo po osmi odehraných minutách. Slezan se sice ubránil, jenže vzápětí dvakrát inkasoval. Podlahovu ránu šikovně tečoval Horký, za další necelé dvě minuty bylo vyrovnáno, Krutiš zamířil přesně mezi betony Dani.

Leckdo by si mohl myslet, že budou Moravské Budějovice a půjdou si pro vedoucí branku. Jenže vyrovnání opavské nepoložilo, naopak je zdravě nabudilo. Trnka vystřelil puk až na tribunu a šel ven, což potrestal kanonýr Rousek. Za dalších 47 sekund domácí obránci nepokryli Peterku a Opava znovu vedla o dvě branky.

V poslední části hry se domácí pokoušeli o vyrovnání. O snížení na 3:4 z pohledu Žihadel se postaral svým druhým gólem v utkání Horký. Budějovice pak měly ještě výhodu přesilovky, s tou si ale neporadily. Černožlutým nevyšla ani závěrečná hra bez brankáře a Slezané si tak na dlouhou zpáteční cestu do autobusu přibalili všechny tři body.


Ohlasy trenérů

Pavel Zdráhal (trenér Opavy): "Přijeli jsme sem vyhrát a úkol jsme splnili. To je hlavní, protože se s takovým soupeřem hraje špatně. Vedli jsme 2:0 a přišlo menší podcenění a chyby, ze kterých přišlo vyrovnání. Naštěstí se kluci semkli a urvali to. Pro nás se jedná o důležité body."