Slezan doma nezvládl zápas plný vyloučení a podlehl Kopřivnici

  • sobota 01. února 2020
  • Tomáš Chalupa

Opavští hokejisté nepotvrdili poslední dvě výhry s Havlíčkovým Brodem a Moravskými Budějovicemi a doma padli s Kopřivnicí. Nohy Slezanu podrazily vlastní přesilovky, hned devět jich domácí nedali a naopak v nich sami dvakrát inkasovali. Opava Kopřivnici podlehla 1:4.

37. kolo, sobota 1. 2. 2020

HC Slezan Opava

1:4 (1:1, 0:1, 0:2)

HC TATRA Kopřivnice

Branky a nahrávky: 19. Malina – 2. Sluštík (Štěpánek, Fojtík), 30. Bochnak (Hrubý), 45. Sluštík (Mach, Marek), 49. Mach (Fojtík) . Rozhodčí: Blaha – Bubela, Blažek . Vyloučení: 9:10, bez využití . V oslabení: 0:2 . Diváci: 527 .

Daňa (Lamla) – Ficek, Zdeněk, Chujac, Šindelář (C), Chalupa (A), Peslar, Zouhar – Wolf (A), Kysučan, Malina, Rousek, Kadula, Štindl, Zelenkov, Peterka, Gulda, Kovářík, Herman, Hendrych

Hromada (Fendrich) – Krzak, Štěpánek, Bail, Fojtík, Stříž – Bochnak, Suchý (A), Sluštík (A), Daron, Hrubý, Gebauer, Fojtík, Ďurač, Mach, Gola, Mach (C), Marek

Opavským úvod nevyšel a brzy prohrávali. Domácí obraně ujel Sluštík a po pouhé minutě hry Slezan prohrával. V polovině první periody mohlo být vyrovnáno, jenže Ficek s mezikruží napálil buď břevno, nebo jeho projektil vytáhl Hromada. Na vyrovnávací branku si tak 527 diváků muselo počkat až na konec třetiny. Při hře 4 na 4 se po buly dostal k puku Malina a po jeho ráně na bližší tyč to bylo 1:1.

Druhá třetina se změnila v přehlídku vyloučení na obou stranách. Rozhodčí v této části hry rozdal hned devět trestů, z toho šestkrát putovali za katr domácí. Ani jeden z týmů se paradoxně v početní výhodě prosadit nedokázal. Jenže v 30. minutě Štindl ztratil v obranném pásmu puk, čehož využil Bochnak a hosté podruhé vedli. Následně mohla ve čtyřech udeřit Opava, Štindl svou dělovku ale poslal jen do Hromady. Poté ještě nepříjemně tečoval Střížovo nahození Tomáš Fojtík.

V poslední třetině se očekával tlak domácích, ale opak byl pravdou. Kopřivnice ve 45. minutě udeřila potřetí. Peslar na modré v přesilovce přišel o kotouč, toho využil Sluštík a v úniku si poradil i s Daňou. Vzápětí mohl snížit na rozdíl jediné branky Zdeněk, ale v dobré pozici poslal kotouč nad. A tak byl Slezan potrestán a podruhé inkasoval ve vlastní přesilovce. Domácím ujel Mach a bylo zle. To už Daňa nevydržel a své místo přepustil Lamlovi. Opavští se ještě snažili s duelem něco udělat, ale prostě jim to nešlo.


Ohlasy trenérů

Pavel Zdráhal (trenér Opavy): "V první řadě bych se chtěl omluvit divákům za to, co jsme dneska předvedli, na druhou stranu se to dlouho nestalo, v sezóně to možná byl náš první takový výkon. Každý tým má slabé chvilky, my jsme ji měli dnes. Chtěl bych vyzdvihnout Kopřivnici za její výkon, který byl velmi disciplinovaný, podpořený dobře chytajícím brankářem. Rozhodčí se dnes rozhodl pískat všechno, podle mě to byl výkon z vyšší ligy. Takhle to chodí v extralize, nemůžeme si stěžovat. U hráčů jsem neviděl takovou chuť, ale prostě nám to nešlo, i když samozřejmě věřím, že jsme všichni chtěli vyhrát."