Šumperský horor. Slezan na ledě Draků vybouchl a veze si debakl

  • středa 19. února 2020
  • Tomáš Chalupa

Opavští hokejisté před odjezdem k zápasu do Šumperku přemýšleli o tom, jak zaskočit domácího velkého favorita. Jenže už v první třetině přišlo vystřízlivění a Slezan ji prohrál 5:0. Lépe si ani nevedla Opava ani ve zbytku zápasu a prohrála 12:2. Trenér Pavel Zdráhal byl po utkání pořádně nazlobený a výkon jeho svěřenců nezůstane bez odezvy.

41. kolo, středa 19. 2. 2020

Draci Šumperk

12:2 (5:0, 4:2, 3:0)

HC Slezan Opava

Branky a nahrávky: 4. Vachutka (Milfait, Drtil), 8. Horký (Urban, Sedlák), 12. Jaroš (Vachutka), 17. Gewiese (Vachutka, Milfait), 20. Vachutka (Jaroš, Kabelka), 28. Kofroň (Vachutka, Spratek), 30. Milfait (Sedlák), 30. Gewiese (Spratek), 35. Krejčiřík (Antonov, Sedlák), 45. Spratek (Gewiese, Kabelka), 53. Gewiese (Kofroň, Kabelka), 60. Spratek (Hroch, Gewiese) - 21. Hendrych (Herman, Zdeněk), 39. Ficek (Herman, Hendrych). Rozhodčí: Goňa - Novotný, Pippal. Vyloučení: 3:5. Využití: 3:0. Diváci: 1140. Střely na branku: doplníme. Průběh utkání: 5:0, 5:1, 9:1, 9:2, 12:2.

Venouš – Drtil, Sedlák, Gewiese, Kabelka, Řezáč, Haloda M., Plhal – Vachutka, Milfait, Jaroš – Hroch, Spratek, Kofroň – Scheuter, Antonov, Pokorný – Horký, Muller, Urban – Krejčiřík

Daňa (21. – 56. Velička) – Šindelář, Zouhar, Chalupa, Zdeněk, Ficek, Chujac, Gabrhelík – Peslar, Kysučan, Malina, Horný, Buršík, Kadula, Gulda, Wolf, Herman, Kovařík, Rousek, Hendrych

Šumperští nastoupili v brance s odchovancem Venoušem, Michal Wanecki zůstal pouze na lavičce. Mladík chytající svůj letošní první zápas toho ale moc příliš řešit nemusel, naopak otáčet se na druhé straně musel Daňa.

A bohužel se hned pětkrát v první třetině otáčel marně. Už v čase 3:33 potrestal podražení Horného Vachutka a Draci vedli. Za další čtyři minuty Slezané neuhlídali Michala Horkého a prohrávali už o dvě branky. Domácí se hokejem vyloženě bavili a Opava působila odevzdaným dojmem. Po odehrané polovině třetiny dával další branku Tadeáš Jaroš. Čtvrtou branku dal Gewiese, ještě před první sirénou se podruhé v utkání prosadil i Vachutka.

To už nevydržel Matyáš Daňa a o přestávce přenechal místo v brance Lukáši Veličkovi, který v roli dvojky zaskakuje místo nemocného Kryštofa Lamly.

V prvních minutách to vypadalo, že si Opavští svůj výkon v šatně vyříkali a utkání dohrají se ctí. Po pouhých 35 odehraných sekundách vzal při přečíslení zodpovědnost na sebe Hendrych a Opava se poprvé radovala. Zanedlouho šli Draci ven a Opavští měli nějaké šance na další korekci skóre, ty ale nedali. Obraz hry se následně začal podobat tomu z první třetiny.

Během necelých tří minut vrátili lauf na domácí hokejky Kofroň, Gewiese a Milfait. Za další čtyři minuty to už bylo 9:1, když Veličku překonal bekhendovým blafákem Krejčiřík. O korekci skóre se ještě v prostřední části postaral Ficek a do kabin se šlo za stavu 9:2.

V poslední periodě už Opavští vyhlíželi konec utkání. Šumperk ale ještě tři branky přidal. Konečnou podobu skóre stanovili Spratek, Gewiese a znovu Spratek. Opavští tak na ledě Draků inkasovali 12 branek.


Ohlasy trenérů

Pavel Zdráhal (trenér Opavy): "Spletli jsme si Vánoce a mysleli jsme si, že jedeme na vánoční utkání. Kdybych měl někomu začít něco vytýkat, tak bychom spolu sepsali sto stran. Je smutné, že si někteří hráči myslí, že mají na víc, dneska viděli, že se s druholigovým mužstvem neumí prosadit. Nepřijeli jsme tady vyhrát, ale taky jsme tady nepřijeli dostat dvanáct. Výkon nezůstane bez odezvy, ale to si vyřešíme interně. Chtěl bych vyzdvihnout brankáře, to je vše.