Paráda! Slezan vyloupil Brod a druhé místo je na dosah!

  • sobota 29. února 2020
  • Tomáš Chalupa

Luxusní práce! Opavští hokejisté vyhráli na ledě druhého Havlíčkova Brodu. Tyto tři body Opavu výrazně přiblížily druhému místu, Slezanu stačí v úterý zvládnout domácí zápas s Moravskými Budějovicemi.

44. kolo, sobota 29. 2. 2020

BK Havlíčkův Brod

1:4 (0:2, 1:0, 0:2)

HC Slezan Opava

Branky a nahrávky: 22. Voříšek (Cachnín, Kulhánek) – 3. Cihlář (Černý, Wolf), 18. Malina (Rousek), 56. Rousek (Peslar, Cihlář), 59. Kysučan (Zdeněk, Herman). Rozhodčí: Ivan Čuňočka – Jan Kleprlík, Henrich Kráľ. Diváci: 496

Holík (Nedvěd) – Pospíchal, Vala (A), Kulhánek, Pejchal, Kliment, Benák, Krejčí – Mikeš, Třetina (C), Přidal – Plachý, Cachnín, Voříšek (A) – Kadlec, Ludvík, Holenda – Kuchta

Daňa (Lamla) – Šindelář (C), Zouhar, Chujac, Zdeněk, Chalupa (A), Peslar, Gabrhelík – Kovařík, Kysučan, Malina, Cihlář, Peterka, Buršík, Gulda, Wolf (A), Herman, Černý, Rousek, Hendrych

Slezané do klíčového utkání v boji o druhé místo vstoupili skvěle. Už ve třetí minutě zakončoval pohlednou kombinaci Cihlář a Opava vedla. Domácí pak měli několik šancí, ty ale neproměnili. A tak Opava přidala druhou branku. Brankář Holík chtěl jet rozehrát, jenže u puku byl dříve Malina a dal snadnou branku. Na konci třetiny mohli Bruslaři snížit, velkou tutovku zahodil Ludvík.

Ve druhé části se už ale dočkali i domácí. Hned zkraje měli možnost početní výhody. Cachnín našel na pravém kruhu Voříška a ten kotouč napálil k pravé tyči – 1:2. Havlíčkův Brod byl rázem na koni a obrana Slezanu v čele s Matyášem Daňou měla plné ruce práce. Naštěstí ale obrana Slezanu držela a další změna skóre už se v prostřední třetině nekonala.

Hned v úvodu té poslední mohl Slezan uklidnit Lukáš Peterka, Holík byl ale na místě. Bruslaři poté pokračovali ve snaze o vyrovnání, ovšem Opavští hráli směrem dozadu skvěle. V závěru navíc místo náporu domácích přišly pojišťovací branky Slezanu. V 56. minutě tečoval Peslarovo nahození nechytatelně Černý a důležité tři body už byly hodně blízko. Poslední hřebíček do havlíčkobrodské rakve ještě úplně na konci zabil Rousek a bylo hotovo.


Ohlasy trenérů

Pavel Zdráhal (trenér Opavy): V poslední době jsme měli pokles formy, když jsme se báli o čtyřku. Do Havlíčkova Brodu jsme jeli s respektem, jelikož jsme věděli, že můžeme hrát o druhé místo. Věděl jsem, že zápas bude mít všechno. Za dobu, co jsme tady jako trenér, tak jsme odehráli nejlepší zápas. Musím pochválit kluky za výborný výkon proti silnému Havlíčkovu Brodu. Domácí tým má zkušené hráče a s velkou dávnou štěstí jsme uhráli důležité tři body.