Mocný finiš vyrovnání nepřinesl, Slezan padl v Kopřivnici

  • úterý 25. srpna 2020
  • Tomáš Chalupa

Slezan nedokázal navázat na čtvrteční domácí výhru a v Kopřivnici padl. Opavští na začátku třetí třetiny prohrávali už 4:0, díky brankám Danielčáka, Zajíce a Guldy ale dokázali utkání alespoň zkorigovat na konečných 4:3. Další zápas Opavu čeká až 1. září, kdy doma Slezan přivítá Nový Jičín.

příp., úterý 25. 8. 2020

HC TATRA Kopřivnice

4:3 (1:0, 2:0, 1:3)

HC Slezan Opava

Branky a nahrávky: 9. Suchý (Pokorný, Bartošák), 26. Kofroň (Marek), 39. Gebauer (Mach, Pargač), 45. Pargač (Gebauer), 62. Gebauer (Kofroň) – 51. Danielčak (Chalupa), 53. Zajíc (Šindelář), 59. Gulda (Herman, Malina)

Hromada (Fendrich) – Štěpánek, Mituchovič, Krzak, Fojtik, Bartošák, Marek (A), Wolf, Pokorný, Heralt, Hrubý, Urban, Daron, Mach (C), Pargač, Gebauer, Suchý, Kofroň, Gola, Sluštík

Baldík (Hasala) – Kunc, Zouhar, Ševěček, Kocián, Šindelář (C), Chalupa (A), Zajíc, Buršík, Gulda, Herman, (A), Vaněk, Žídek, Saidler, Urban, Peterka, Danielčák, Kovářik, Malina, Římský

Slezané vyjeli k utkání bez útočníků Štindla nebo Wolfa, v brance se představil Jan Baldík. Ten poprvé kapituloval během deváté minuty, domácí poslal do vedení Suchý, který v přesilovce potrestal Šindelářovo nedovolené bránění. V závěru první části hry měli k dispozici početní výhodu i Opavští, ovšem ti si s ní neporadili gólově. Domácí byli produktivnější než Opava a v čase 25:06 to bylo 2:0, když přesně mířil Kofroň. Poté ještě červenobílí inkasovali podruhé v oslabení. Za katr tentokrát putoval Peterka a Gebauer zvyšoval po přihrávkách Macha a Pargače už na rozdíl tří branek.

Brankově nejbohatší byla třetí část a probudili se v ní i opavští střelci. Na 4:0 pro domácí sice ještě zvyšoval Pargač, pak ale začala velká stíhací jízda Opavy. Do zápasu ji dostal nejprve Danielčák, o necelé dvě minuty se trefil i mladý bek Zajíc, který je kmenovým hráčem Vítkovic a v Opavě je na zkoušce. Závěrečný nápor ještě vyústil v branku Guldy, na vyrovnání už ale Slezanům síly nezbyly. Po domluvě obou celků došlo ještě k prodloužení, ve kterém byla díky Gebauerovi taktéž úspěšnější Kopřivnice.


Ohlasy trenérů

Aleš Tomášek (trenér Opavy): "Tahali jsme dnes za kratší konec. Měli jsme fůru šancí, bohužel nás vychytal Hromada, na kterého jsme jeli asi čtyři samostatné nájezdy, góly jsme ale nedali. Soupeř vedl 4:0, v poslední třetině trochu zvolnil, nám tam napadaly nějaké góly a výsledek jsme alespoň opticky spravili. Za stavu 4:0 ale byla Kopřivnice lepší. Dostali jsme dva góly v oslabení, které jsme ještě netrénovali a domácí to sehráli dobře."