Slezan nezvládl duel s Valmezem

  • čtvrtek 03. září 2020
  • Tomáš Chalupa

Tak tohle se nepovedlo. Opavští hokejisté doma s Valašským Meziříčím předvedli nejhorší výkon přípravy a Bobrům podlehli 2:5. O opavské branky se ve třetí třetině postarali Vlastimil Malina s Adamem Zouharem.

příp., čtvrtek 3. 9. 2020

HC Slezan Opava

2:5 (0:2, 0:1, 2:2)

HC Bobři Valašské Meziříčí

Branky a nahrávky: 48. Malina (Herman), 56. Zouhar – 6. Báchor (Slovák, Vávra), 13. Vávra (Žák), 28. Vávra (Kajaba), 43. Slovák, 52. Kobylík

Baldík (Piták) – Zouhar, Kunc, Chalupa (A), Slavík, Kocián, Zajíc – Malina, Herman (C), Kovářík, Seidler, Wolf (A), Štindl, Gulda, Kadula, Peterka, Buršík, Urban

HC Bobři Valašské Meziříčí: Slovák (Nešpůrek) – Žák, Báchor, Pavlas, Kobylík, Holiš, Hajda – Kamas, Kajaba, Vávra, Kuchařík, Andris, Pořický, Slovák, Stodůlka, Vavřík

Domácí Slezan do utkání vstoupil vlažně a Bobři se zaslouženě dostali do vedení. Gólový účet utkání otevřel v 6. minutě Báchor, který po menším závaru v opavském předbrankovém prostoru překonal Baldíka. Za dalších sedm minut zvyšoval už na 2:0 z pohledu Bobrů Vávra. Opava si největší příležitost vypracovala v samotném závěru periody, bývalý hráč Valmezu Petr Seidler si ovšem ani nadvakrát se Slovákem nedokázal poradit.

Obraz hry se příliš nezměnil ani po první změně stran. Slezané očividně nebyli ve své kůži, čehož Valaši využívali. Několik šancí si Bobři dokonce vytvořili i ve vlastním oslabení. V necelé polovině zápasu kapituloval Baldík potřetí. Pohlednou kombinaci Valašského Meziříčí zakončoval střelou do poloprázdné klece Vávra a s Opavou to nevypadalo dobře. Ve zbytku druhé třetiny už se ale skóre neměnilo.

V poslední dvacetiminutovce se Opavští trochu zvedli, i tak to ale byli Bobři, kteří přidali čtvrtou branku ranou z hole Slováka. Ve 48. minutě se konečně prosadili i domácí. Herman našel v mezikruží volného Malinu a ten kotouč napálil nekompromisně pod břevno – 1:4. Ve zbytku zápasu oba brankáři kapitulovali ještě jednou. Na 5:1 pro Valmez zvýšil Kobylík, o poslední úpravu skóre se postaral opavský bek Zouhar.


Ohlasy trenérů

Aleš Tomášek (trenér Opavy): "V sezoně takto rozhodně hrát nemůžeme. S pěti juniory v obraně je to samozřejmě těžké, ale není to pouze o nich, celková předvedená hra byla z naší strany mizerná. Před sezonou je to pro nás dobrá facka. Zápas si rozebereme, protože takhle rozhodně hrát nechceme. Hráli jsme, jakoby se nic nemohlo stát, a dostali jsme lekci."