Čtvrteční výkon napraven, Slezan Valmezu oplatil porážku

  • úterý 08. září 2020
  • Tomáš Chalupa

Bobří hráz dobyta. Opavští hokejisté v úterním zápase vyhráli ve Valašském Meziříčí 3:2 a Bobrům tak oplatili čtvrteční porážku a v přípravě mají celkově čtvrtou výhru. Poslední přípravné utkání čeká Slezan doma ve čtvrtek s Novým Jičínem.

příp., úterý 8. 9. 2020

HC Bobři Valašské Meziříčí

2:3 (0:0, 1:3, 1:0)

HC Slezan Opava

Branky a nahrávky: 27. Finsterle (Kajaba, Žák), 57. Kajaba – 23. Kunc (Vaněk, Wolf), 34. Kovařík (Kadula), 39. Malina

Slovák (Tkadlec) – Žák, Báchor, V. Pernický, Kobylík, Holiš, Hajda – Kamas, Kajaba, Vávra, Kuchařík, Andris, Pořický, Beránek, Stodůlka, Vavřík, Vojtovič, Kylnar, Finsterle.

Daňa (49. Piták) – Šindelář, Zounar, Kunc, Zajíc, Ševeček, Kocián – Slavík, Wolf, Malina, Herman, Vaněk, Štindl, Seidler, Kadula, Kovařík, Žídek, Římský, Peterka, Buršík.

Za Slezan se v brance poprvé v přípravě představil Matyáš Daňa, který má z Havířova v Opavě vyřízeny střídavé starty. A v úvodní části hry měl více práce, než jeho protějšek Jiří Slovák. Červenobílí nabídli Bobrům dvě početní výhody, ty ale zůstaly nevyužity. Domácí byli podobně jako ve čtvrtek na ledě Opavy o něco aktivnějším týmem, skóre se však v prvních dvaceti minutách neměnilo.

V prostřední části hry už se ovšem skóre hýbalo hned ve čtyřech případech. Už po stopadesáti odehraných sekundách využil přesilovku opavský bek Kunc. Vedení Opavě vydrželo necelé čtyři minuty, poté z levého kruhu Daňu propálil Finsterle. Jenže Slezan před druhou sirénou ještě dvakrát udeřil. Kadula pěkně našel Kováříka a ten se nemýlil – 1:2. V čase 38:41 navíc ještě Malina po vhazování vymetl pravý růžek Slovákovy svatyně a Slezan měl před třetí třetinou dvoubrankový polštář.

Na začátku třetí třetiny měli Bobři několik nebezpečných střel, žádná ovšem v síti neskončila. Valaši se snížení dočkali až v čase 56:15, sedm sekund po skončení opavského oslabení. V nepřehledné situaci se nejlépe zorientoval Kajaba a Bobři se mohli hnát za vyrovnáním. V nervózním závěru to dokonce zkoušeli v šesti, kýžené branky se už ale nedočkali. Opava tak vyhrála 3:2 a Valašskému Meziříčí oplatila porážku ze čtvrtečního zápasu.


Ohlasy trenérů

Aleš Tomášek (trenér Opavy): "Měli jsme dnes k dispozici Matyáše Daňu, což pro nás samozřejmě bylo velkou pomocí. Domácí si v první třetině vytvořili několik solidních šancí, tlačili, ale ubránili jsme se. Druhá třetina byla vyrovnanější, nám tam napadalo několik gólů. Ke konci už byl Danis trochu unavený, takže jsme jej raději vystřídali. Pitymu tam jeden gól spadl, ale dohráli jsme to vítězně. Pořád máme na čem pracovat, chyby hlavně v obranné činnosti jsou. Do začátku soutěže na to máme čtrnáct dnů, budeme ještě cvičit i přesilovky."