V generálce padl Slezan s Ďábly po nájezdech

  • čtvrtek 10. září 2020
  • Tomáš Chalupa

Generálka na nový druholigový ročník Opavě nevyšla podle představ. Slezané doma sehráli s Novým Jičínem vyrovnaný zápas, v koncovce ale byli Ďáblové šťastnější a vyhráli po nájezdech 4:3. Sezonu zahájí Opava 19. září na ledě Žďáru nad Sázavou.

příp., čtvrtek 10. 9. 2020

HC Slezan Opava

3:4 (0:0, 2:2, 1:1 - 0:1)

Ďáblové Nový Jičín

Branky a nahrávky: 23. Šendera (Gulda, Štindl), 28. Malina (Šindelář), 58. Štindl (Vaněk) – 22. Kafka (Már), 28. Lehečka (Bordowski, Sluštík), 56. Vacula, rozh. náj. Lehečka.

Daňa (Piták) – Šindelář, Zouhar, Kunc, Ševěček, Šendera, Chalupa, Kocián – Rousek, Malina, Herman, Vaněk, Štindl, Seidler, Wolf, Kovářík, Gulda, Kadula, Peterka, Římský

Šimonů (Galuška) – Vacula, Kleiner, Már, Hruška, Holáň – Sluštík, Lehečka, Bordowski, Kafka, Palička, Hilšer, Krupa, Pecha, Štefka, Poruba, Maliník, Macháček

Slezan do utkání vstoupil aktivněji a v prvních deseti minutách měli červenobílí výhodu dvou početních výhod. Šimonů ale svou svatyni zavřel a skóre se neměnilo. Nepříjemný moment se odehrál zhruba v polovině třetiny. Na útočné modré se srazili spoluhráči Rousek a Herman. První jmenovaný srážku rozchodil a zanedlouho byl zpátky ve hře, pro Hermana bohužel zápas skončil předčasně. V patnácté minutě Ďáblové dostali kotouč do sítě, branka ovšem byla evidentně dosažena rukou, hlavní rozhodčí tudíž bez váhání rozpažil.

Druhá perioda byla o poznání zábavnější. Ďábly poslal ve 23. minutě do vedení Kafka, který z mezikruží zakončoval k levé tyči. Vedení Nového Jičína ovšem mělo jepičí život. O zhruba třicet sekund později totiž Šenderovo tečované nahození skončilo v brance. Za dalších pět minut už domácí vedli. Vlastimil Malina totiž po Šindelářově přihrávce projel s pukem na holi polovinu kluziště a zakončil bezchybně – 2:1. Jenže ani Opava si vedení příliš neužila. O další bleskové vyrovnání se postaral Lehečka. Slezanu mohl vedení vrátit vedení Gulda, ten ale v exkluzivní pozici orazítkoval jen tyč novojičínské svatyně. A tak se do šaten odcházelo po čtyřiceti minutách za nerozhodného stavu.

Třetí třetina byla podobně vyrovnaná, jako ta druhá. Oba týmy si vypracovaly několik dobrých příležitostí ke skórování. Jenže skóre se dlouho neměnilo. Slezan v 56. minutě vyrobil chybu ve vlastní třetině, čehož využil Vacula a zdálo se, že je hotovo. Opavští ale nesložili zbraně. O dvě minuty později našel Vaněk před brankou volného Štindla a bylo srovnáno. Závěr základní části hry nabídl také vyrovnanou pěstní výměnu, ve které se činili Šindelář s Macháčkem. V poslední minutě šli Ďáblové do čtyř, Opavě ale přesilovka nevyšla. Zápas tak šel do prodloužení, jenže ani to o vítězi nerozhodlo. V nájezdech pak byli úspěšnější hosté, autorem vítězného nájezdu byl Lehečka.


Ohlasy trenérů

Aleš Tomášek (trenér Opavy): "Možná už se začínám opakovat, ale v zápase bylo z naší strany spoustu šancí i spoustu chyb. Na branku se strašně nadřeme, kdežto soupeří nás trestají. Dostáváme jednoduché branky i po chybách zkušených hráčů. Jičín má dobrý, houževnatý tým, jsou tvrdí. Chtěli jsme dát více gólů, bohužel se nám to ale nepovedlo."