Slezané na Slovácku vedli, vrací se ale s prázdnou

  • sobota 26. září 2020
  • Tomáš Chalupa

Ani na druhý pokus se hokejistům Slezanu body z ledu soupeře přivézt nepodařilo. Červenobílí na ledě Hodonína vedli díky trefě Rouska 1:0, jenže domácí stačili vyrovnat pouhých 11 sekund před první sirénou. Ve zbytku zápasu byli Drtiči aktivnější a nakonec zvítězili 6:3. Šanci na nápravu má Opava ve středu, kdy doma hostí Kopřivnici.

3. kolo, sobota 26. 9. 2020

SHK Hodonín

6:3 (1:1, 2:1, 3:1)

HC Slezan Opava

Branky a nahrávky: 20. Janás (Havlát, Kruckovyč), 26. Hložánek (Komínek, Romančík), 36. Vosátko (Charvát, Komínek), 46. Komínek (Hložánek), 54. Havlát (Jirásek), 60. Havlát (Komínek, Fisera) – 6. Rousek (Malina), 29. Štindl (Kunc, Vaněk), 51. Chalupa (Herman, Malina). Rozhodčí: Held – Šimčík, Bubela. Vyloučení: 7:6. Využití: 3:2. Diváci: 520. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 2:1, 2:2, 4:2, 4:3, 6:3.

Javůrek (Polášek) – Kruckovyč, Jirásek, Sedláček, Koubek, Miklík, Vosátko, Fišera – Komínek, Havlát, Medek, Leška, Dufek, Krejčí, Charvát, Lekeš, Hložánek, Balán, Janás, Romančík.

Baldik (Hasala) – Kunc, Kocián, Spálovský, Zouhar, Šindelář, Chalupa, Šendera – Vaněk, Štindl, Seidler, Římský, Buršík, Kadula, Gulda, Peterka, Herman, Kovařík, Rousek, Malina.

Úvod utkání nabídl vcelku vyrovnaný hokej. Jako první udeřili hosté. Malina nahodil kotouč na branku, puk se zblízka odrazil od brusle Rouska a Opava šťastným zásahem vedla. Baníkovci se následně hnali za vyrovnáním, hostující obrana ale nejprve odolávala. Jenže v závěru třetiny přišlo vyloučení Kunce, které jedenáct sekund před koncem úvodní části hry potrestal Janás. Do šaten se tak šlo za nerozhodného stavu.

Na začátku druhé dvacetiminutovky měli možnost početní výhody i Slezané, kotouč do sítě ale dotlačit nedokázali. A tak přišel trest. Vosátko propálil Baldika mezi betony a oranžovomodří vedli. Druhou přesilovkou třetiny už ale hosté nepohrdli a v čase 28:02 bylo opět vyrovnáno. Šindelář vystřelil od modré, do kotouče hokejkou sáhl mimo Javůrkův dosah Štindl, který si tak nadělil s jednodenním zpožděním dárek k narozeninám. Jenže ještě dokonce prostřední části hry si domácí vzali vedení zpět, druhou trefu přidal Vosátko.

Ve třetí třetině chtěli Slezané s výsledkem ještě něco udělat, jenže to byli Drtiči, kteří přidali pátou branku. Opava na útočné modré ztratila kotouč a hosté ujeli do přečíslení. V něm předal Hložánek kotouč a Komínkovi a bylo to 4:2. Drama ale pokračovalo. V 50. minutě šel ven Fišera, čehož využil přesnou ranou na zadní tyč Chalupa a Slezan byl opět v zápase. Závěr zajímavého utkání ovšem patřil Drtičům, ti rozhodli dvěma góly Havláta. Slezané tak na Slovácku prohráli 6:3.


Ohlasy trenérů

Aleš Tomášek (trenér Opavy): „V utkání jsme tahali za trochu kratší konec. Navíc se nám vymstilo, že jsme neproměňovali šance, naopak z protiútoků jsme sami inkasovali, nějaké branky jsme inkasovali i v oslabení. Dvě třetiny byly vyrovnané, ve třetí třetině nám možná chyběla i trocha štěstí. Nešlo nám dneska buly, hráče jsme na to upozorňovali, ale prohrávali jsme je čistě. Ve středu máme doma Kopřivnici, což bude další těžký zápas, jsou nepříjemní doma i venku.“