Hrůzostrašná třetí třetina stála Opavu všechny body

  • středa 30. září 2020
  • Tomáš Chalupa

Hokejisté Slezanu měli doma středeční zápas s Kopřivnicí skvěle rozehraný. Po čtyřiceti minutách vedli díky přesilovkovým brankám Kunce a Chalupy 2:0. Jenže ve třetí třetině přišel kolaps. Červenobílí čtyřikrát inkasovali a nakonec jim zbyly jen oči pro pláč. Kopřivnice si díky velkému obratu odváží ze Slezska všechny tři body díky výhře 4:2.

4. kolo, středa 30. 9. 2020

HC Slezan Opava

2:4 (1:0, 1:0, 0:4)

HC TATRA Kopřivnice

Branky a nahrávky: 17. Kunc (Vaněk, Seidler), 34. Chalupa (Herman, Šindelář) – 47. Gola (Mach), 48. Rudl (Sluštík, Suchý), 53. Mach (Gola), 57. Gebauer (Žemba, Hrubý). Rozhodčí: Novák - Vengřin, Rychlý. Vyloučení: 3:3, využití: 2:0. Diváci: 224.

Daňa (Baldik) – Kunc, Kocián, Spálovský, Zouhar, Šindelář (C), Chalupa (A), Šendera – Vaněk, Štindl, Seidler, Vašenka, Petriska, Kadula, Gulda, Peterka, Herman (A), Kovářík, Římský, Malina

Hromada (Šindelka) – Bail, T. Fojtík, Štěpánek, Krzak, Bartošák, Rudl, Marek (A) – Pokorný, Daron, Gola, Hrubý, Mach (C), Suchý, Gebauer, Mach, Kofroň, F. Fojtík, Sluštík (A), Žemba, Pargáč

Slezané do utkání vstoupili aktivně a už ve čtvrté minutě měli možnost početní výhody. Tu ale přetavit ve vedoucí branku nedokázali a hosté se bez větších potíží ubránili. Velice zajímavých šedesát sekund se pak odehrálo mezi dvanáctou a třináctou minutou. Nejprve zahrozila Opava. Vaněk krásně před brankou našel Šindeláře, ten bohužel pro domácí kotouč netrefil ideálně. O chvíli později zakončoval na druhé straně Pargáč. Daňa si svým zákrokem nebyl úplně jistý, nicméně kotouč nakonec mezi svými betony udržel. V čase 16:03 už se skóre měnilo. Slezané hráli druhou přesilovku a na její využití jim stačilo pouhých dvacet sekund. Pak na modré napřáhl Kunc k ráně z první a Opava vedla. V závěru prvních dvaceti minut mohli hosté vyrovnat, Kofroň ale v úniku netrefil zařízení.

Po změně stran měla možnost první přesilovky i Kopřivnice, jenže vážnější příležitost si hostující výběr nevytvořil. Ohrožení Daňovy svatyně přišlo až ve 24. minutě. Kunc zlomil ve vlastním pásmu hůl, díky čemuž se Kopřivničtí dostali k zakončení z mezikruží, opavský brankář ale ani tentokrát nekapituloval. Za dalších deset minut vedla Opava o dvě branky. Slezan opět udeřil v přesilové hře, tentokrát k proměnění početní výhody stačilo devět sekund. Hermanovo nahození tečoval mimo Hromadův dosah Chalupa a bylo to o dvě branky. V prostřední části hry zaujal ještě luxusní zákrok Dani, který se ve vlastním brankovišti roztáhl proti dvěma zakončením Macha. Více už toho ani přes mírnou převahu Kopřivnice ve druhé části k vidění nebylo.

Nejvíce branek bohužel pro domácí fanoušky nabídla poslední perioda. Vaněk ještě v jejím začátku orazítkoval tyč, jenže pak převzali otěže hry žlutomodří. Ti dokázali díky brankám Goly a Rudla srovnat vývoj utkání během pouhých 56 sekund. Slezan mohl poslat zpátky do vedení Štindl, toho ale vychytal Hromada. To bylo ze strany Opavy všechno. Do vedení poslal z přečíslení Kopřivnici Mach, v 57. minutě dokonce zvýšil na 4:2 přesnou ranou z mezikruží Gebauer. Slezan už na vyrovnání neměl fyzické ani psychické síly a Kopřivnice tak díky povedené třetí třetině opavský zimák vyloupila.


Ohlasy trenérů

Aleš Tomášek (trenér Opavy): "„Jsem zklamaný. Sedmačtyřicet minut to bylo z naší strany dobré. Hráli jsme, co jsme si řekli. Po dvou výborných třetinách jsme tu třetí nezvládli. Místo toho, abychom to dohráli chytře, tlačíme se dopředu. Nesmyslně jsme hru otevřeli.“