Slezan Nový Jičín přetlačil i podruhé, nájezdy rozhodl Šindelář

  • úterý 31. srpna 2021
  • Tomáš Chalupa

Opavští hokejisté na Nový Jičín vyzráli i podruhé. Po relativně pohodlné čtvrteční výhře 4:1 měli dobře zápas rozehraný i na ledě Ďáblů, když vedli po dvou třetinách 2:0. Pak ale málem sklapla slavná Csaplárova past a domácím se v poslední části hry podařilo vyrovnat. Slezanu však výhru nakonec vystřelil kapitán Jiří Šindelář. Další zápas Opavu čeká ve čtvrtek, kdy doma hostí Valašské Meziříčí.

příp., úterý 31. 8. 2021

Ďáblové Nový Jičín

2:3sn (0:0, 0:2, 2:0 - 1:3)

HC Slezan Opava

Branky a nahrávky: 44. Bordowski (Maliník), 49. Váňa – 37. Vašenda, 39. Thiel (Wolf, Malina). Rozhodující nájezd: Šindelář (OPA).

Daneček (Nehasil) – Hruška, Váňa, Tomeček, Hladiš, Foltýn, Kleiner, Kožený – Sluštík, Bordowski, Gebauer, Konečný, Flok, Hilšer, Poruba, Maliník, Kořenek

Baldik (Piták) – Kunc, Šindelář, Kocián, Prokop, ,Véntus, Ficek, Thiel, Zouhar, Beránek, Malina, Rousek, Seidler, Hendrych, Štindl, Wolf, Buršík, Vašenka, Peterka, Kadula, Římský, Horný

Slezané se v utkání představili s Janem Baldikem v brance, pro něhož se jednalo o druhé přípravné utkání. A brankář Slezanu nezačal vůbec špatně, v úvodní části hry za svá záda nepustil ani jeden kotouč. Stejně dobře si ovšem vedl i kmenový golman Frýdku-Místku Lukáš Daneček. Do kabin se tak po první siréně odcházelo za stavu 0:0.

Branek se fanoušci na zrekonstruovaném zimáku v Novém Jičíně dočkali až po změně stran. A puky padaly k radosti Opavských za záda Danečka. V čase 36:57 otevřel gólový účet zápasu Vašenka a pouhých sedmdesát jedna sekund po něm se prosadil i zadák Thiel. Opava tak mohla být po dvou třetinách spokojenějším celkem a před závěrečnou částí hry měla k dispozici dvoubrankový polštář.

Ten ji ale k pomyslným třem bodům nestačil. Domácí Ďáblové se totiž s porážkou nesmířili a vrhli své síly do útoku. O kontaktní branku se nejprve ve 44. minutě postaral veterán Bordowski a o pět minut přidal vyrovnávací branku Váňa. Ve zbytku základní hrací doby ani následném prodloužení nedokázal ani jeden z týmů strhnout zápas ve svůj prospěch a tak musely rozhodnout až nájezdy. Ty Opava vyhrála 3:1, přičemž rozhodující branka byla připsána kapitánovi Šindelářovi.


Ohlasy trenérů

Aleš Tomášek (trenér Opavy): "Hrálo se na poměrně těžkém ledě, což bylo znát. My jsme odehráli první dvě třetiny solidně, v té druhé jsme šli do vedení. Za stavu 2:0 jsme hráče varovali, že ještě není hotovo, ve třetí třetině jsme se ale dvakrát nechali dvakrát vyloučit a defacto góly soupeři darovali. Možná je ale dobře, že se nám tohle stalo v přípravě a ne v sezoně. V brance podal výborný výkon Honza Baldik."