Na úvod dva body! Dietní zápas s Kometou rozsekl Rousek

  • sobota 18. září 2021
  • Tomáš Chalupa | FOTO: Deník / Petr Widenka

Slezan do sezony vykročil pravou nohou. Svěřenci trenéra Aleše Tomáška zvládli své první utkání. Šedesát minut jim k tomu ale nestačilo. Duel s Kometou totiž po třech třetinách skončil 0:0. V prodloužení pak musel rozhodnout Tomáš Rousek, který Opavě povedenou tečí přisoudil dva body.

1. kolo, sobota 18. 9. 2021

HC Slezan Opava

1:0p (0:0, 0:0, 0:0 - 1:0)

HC Kometa Brno

Branky a nahrávky: 64. Rousek (Štindl, Prokop). Vyloučení: 3:4. Bez využití. Rozhodčí: Šutara – Kořistka, Tvrdý. Diváci: 304.

Piták (Baldik) – Šindelář (C), Thiel, Kunc, Ficek, Věntus, Zapletal, Prokop, Zouhar – Rousek, Peterka, Vojtovič, Římský, Buršík, Beránek, Vašenka, Wolf, Štindl, Malina, Horný, Kadula.

Slavíček (Šembera) – Švejda, Kučera, Studený, Kališ, Buchal, Malec, Trnka – Halász, Kadlic, Pigl, Brabenec (C), Vašíček, Krejčí, Havlát, Říčka, Mokrohajský, Popelka, Krejčiřík.

Trenérský tandem Slezanu dal v prvním soutěžním utkání příležitost v brance Dominiku Pitákovi. Ten měl v první části méně práce, než možná sám čekal. Slezané totiž byli lepším celkem. Největší šanci měli Opavští během první třetiny největší šanci během Brabencova vyloučení, když pálil Vlastimil Malina. Jeho střelu ale bohužel vyrazil Slavíček pravým betonem. Poté mohli Slezané v početní převaze také inkasovat, zaváhání domácích obránců ale naštěstí zblízka Krejčiřík potrestat nedokázal. Opava v první třetině působila hodně živým dojmem a možná si za svou aktivitu zasloužila být brankově odměněna.

Po změně stran se hra vyrovnala, vyložených šancí ale bylo k vidění méně. Tu možná největší měl ve 24. minutě zadák Opavy Zapletal, ani jemu se ale ležícího Slavíčka překonat nepodařilo. O deset minut později měl dobrou příležitost k otevření skóre po přihrávce Kaduly Peterka, ten ale svůj únik až k brankové radosti dotáhnout nedokázal. A tak se mohla radovat Kometa. Její největší šanci měl Halász, ten byl ale při zakončení tísněn a kotouč mu v rozhodující chvíli utekl. Piták tak zůstal i tentokrát bez práce a do kabin se i po čtyřiceti minutách odcházelo za stavu 0:0.

Skóre se neměnilo ani ve třetí části hry. Nejblíže tomu byli Brněnští, jejichž střela od modré se zastavila těsně před brankovou čarou Pitákovy svatyně. A tak muselo rozhodnout až prodloužení. V něm šikovně vložil do Štindlovy střely hůl Rousek a bylo hotovo.


Ohlasy trenérů

Aleš Tomášek (trenér Opavy): "My jsme se zápasem spokojení, před špílem bychom dva body brali. Nevěděli jsme, s čím Kometa přijede a jak bude hrát. Měli jsme více šancí, i když ve druhé třetině jsme byli trochu pod tlakem a iniciativu přebralo Brno. Byl to zápas brankářů. Z naší strany tam samozřejmě bylo několik chyb, na kterých musíme zapracovat, ale rozhodně jich nebylo tolik, jako v přípravných zápasech."