Sedm bodů ze tří kol! Slezan doma přestřílel Žďár

  • sobota 25. září 2021
  • Tomáš Chalupa

Hokejisté Slezanu prožívají vydařený vstup do sezony. Po dvoubodových výhrách s Kometou a Kopřivnicí Slezan plnohodnotně porazil Žďár nad Sázavou. Opava po velkém boji vyhrála 6:4.

3. kolo, sobota 25. 9. 2021

HC Slezan Opava

6:4 (3:2, 1:2, 2:0)

SKLH Žďár nad Sázavou

Branky a nahrávky: 9. Beránek (Vašenka, Římský), 10. Štindl (Zouhar), 16. Vašenka (Římský), 23. Vojtovič, 39. Kadula (Římský), 55. Beránek (Kunc, Vojtovič) – 6. Wasserbauer (Bureš, Gregar), 12. Malenovský (Houška), 27. Prokš (Bureš), 34. Houška (Čermák, Pleva)

Piták (Baldik) – Věntus, Ficek, Kunc, Zapletal, Šindelář (C), Thiel, Prokop – Kadula, Římský, Vojtovič, Peterka, Zouhar, Buršík, Rousek, Beránek, Vašenka, Wolf (A), Štindl, Malina.

Čáp (Sláma) – Pleva (C) Macek, J. Čermák, Váňa, Kowalczyk, Půža – Štola, Wasserbauer (A), Prokš (A), Štěpánek, Bureš (A), Malenovský, D. Čermák, Houška.

Opavští do utkání nevstoupili dobře a hostující Plameny šly už v šesté minutě do vedení. První branku gólově bohatého zápasu vstřelil Wasserbauer. Radost jim ovšem naštěstí nevydržela dlouho. V čase 9:33 už totiž Opava vedla 2:1, o otočku se slepenými góly postarali Beránek se Štindlem. Za pouhé dvě minuty ale bylo vyrovnáno, Pitáka v opavské brance překonal Malenovský. Opava ale nakonec do kabin odcházela s vedením 3:2, které ji v 16. minutě zajistil Vašenka.

Po změně stran mohl Slezan možná definitivně zápas překlopit na svou stranu. Brzy se totiž prosadil Vojtovič a bylo to 4:2. Pak měli Opavští k dispozici téměř dvouminutovou přesilovku pět na tři, tu ale nedokázali využít. A tak přišel trest. Ve 27: minutě přiblížil Žďár na dostřel Prokš a vyrovnání následně přišlo z hole Houšky. Slezan se ovšem nesložil a o nepříjemného šatnáře na 5:4 se postaral Kadula.

V poslední části hry se ještě hosté z Vysočiny něco snažili se zápasem udělat, další vyrovnání však z jejich strany nepřišlo. A tak Opavě definitivně výhru přisoudil svým druhým gólem v zápase Beránek, což hostům pět minut před koncem definitivně zlomilo vaz. Slezan tak slaví další výhru, ze tří zápasů má sedm bodů.


Ohlasy trenérů

Aleš Tomášek (trenér Slezanu Opava): „K soupeři jsme měli respekt, věděli jsme, že to nebude jednoduché utkání, což se také naplnilo. V naší hře se objevily nějaké chyby, trochu mě štve, že jsme ve druhé třetině chodili často do oslabení. Naštěstí jsme dokázali na soupeřovy góly odpovědět. Těší mě, že náš mladý tým bojuje, nevzdává se. Musím opět vyzdvihnout výkon našeho brankáře.“