Brno poraženo i potřetí! O výhře Slezanu rozhodla druhá třetina

  • sobota 13. listopadu 2021
  • Tomáš Chalupa

Vyrovnaný zápas, jasný výsledek. I tak by se dal charakterizovat sobotní duel Slezanu s rezervou brněnské Komety. Slezané byli v utkání produktivní a zápas se jim podařilo rozhodnout ve druhé třetině. Po čtyřiceti minutách to bylo 3:0. Ve třetí třetině navíc přidal čtvrtý zářez Peterka a bylo hotovo. Slezan doma v bitvě o čtvrté místo vyhrál 4:1.

15. kolo, sobota 13. 11. 2021

HC Slezan Opava

4:1 (1:0, 2:0, 1:1)

HC Kometa Brno

Branky a nahrávky: 14. Krupa (Damašek, Kunc), 30. Malina (Rousek, Wolf), 32. Rousek (Wolf, Malina), 49. Peterka (Hendrych, Věntus) – 56. Škvrně (Švejda, Studený). Rozhodčí: Šutara – Rychlý, Hladík. Vyloučení: 3:3, bez využití. Diváci: 258.

Piták (Vítek) – Ficek, Kunc, Věntus, Šindelář (C), Thiel, Zelenka, Zouhar – Wolf (A), Rousek, Malina, Štindl, Beránek, Buršík, Urban, Peterka, Horný, Krupa, Damašek, Hendrych

Schnattinger (Šembera) – Sedláček, Studený, Holemý, Švejda (A), Jeřábek, Trnka – Pigl, Kadlic, Krejčiřík, Vašíček, Brabenec (C), Havlát, Popelka, Malý, Krejčí (A), Škvrně, Halász, Meluzín

Začátek zápasu Opavy s Kometou byl hodně rozkouskovaný, v prvních minutách se často přerušovalo kvůli zakázaným uvolněním či ofsajdu. Spád hra nabrala až s premiérovým dvouminutovým trestem pro Brno, branky se však ještě diváci nedočkali. V 10. minutě se musel zaskvět domácí brankář Piták, kterému se podařilo zlikvidovat přečíslení Jihomoravanů výborným přesunem. Za další čtyři minuty už se on i jeho spoluhráči mohli navíc radovat. Damašek zatáhl brejk po levém křídle, přihrávkou ošálil i stínícího obránce a Krupa se nemýlil – 1:0. Opavu gól nakopl a červenobílí měli i další šance, další puky už v první třetině za záda Schnattingera nepadly.

Po změně stran hosté přidali a je třeba podotknout, že byli po většinu třetiny lepším celkem. Hodně tomu napomohlo vyloučení Věntuse, ze kterého se Opavští dlouho neuměli vzpamatovat a jen díky fantasticky chytajícímu Pitákovi přežili několik zámků, jednou je dokonce zachránilo břevno. Domácí střídačka na to reagovala timeoutem, což se ukázalo býti skvělým řešením. Jen pár desítek sekund po oddechovém času totiž jel sám na branku Rousek. Ten se sice ještě neprosadil, dorážka Maliny už ale úspěšná byla. Za další dvě minuty už to bylo 3:0. Petr Wolf se před brankou výborně obtočil kolem obránce, nahrál lépe postavenému Rouskovi a kanonýr Slezanu poloprázdnou brankou nepohrdl. Ve zbytku prostřední části hry ještě vytasil jeden skvělý zákrok Piták, který vystavil stopku Krejčiříkovi.

V poslední části hry se sice Brno ještě snažilo s výsledkem něco udělat, i nadále ale borci v modrobílém naráželi na skvěle chytajícího Pitáka. Ve 49. minutě navíc přidal pojistku na 4:0 Peterka, který si rukou zpracoval kotouč a následně jej zblízka doklepl do sítě. Kometa se snížení dočkala v čase 55:19. Střela od modré byla několikrát tečovaná a k puku se nejdříve dostal Škvrně.


Ohlasy trenérů

Aleš Tomášek (trenér Opavy): "Výsledek neodpovídá průběhu hry, ale o to jsou ty body cennější. Začali jsme na čtyři pětky, ale průběh zápasu nás donutil to stáhnout. Udělali jsme pár chyb a mohli jsme prohrávat, místo toho jsme ale dali gól a dostali se do hry. Body jsou pro nás velmi důležité, obzvlášť doma, ještě když byl zápas takto vyrovnaný. Brno hrálo dobře, nám tam něco hlavně ve druhé třetině chybělo, naštěstí jsme nedostávali góly a naopak je sami dávali. Holt to ale letos není lehké s nikým. V soutěži je osm mančaftů a s každým to je boj.