Oslabený Slezan v Jičíne bojoval, vrací se však s prázdnou

  • čtvrtek 25. listopadu 2021
  • Tomáš Chalupa

První zápas po zpřísnění vládních pravidel Slezanu nevyšel. Opavští v Novém Jičíně nastoupili bez kompletní první formace, Aleši Tomáškovi chyběl Petr Wolf, Vlastimil Malina nebo Tomáš Rousek, ze hry byl i Jan Štindl. Oslabení byli i domácí, kterým ale duel vyšel lépe. Na vedení Jičínských reagoval snížením na 2:1 v 50. minutě Vašenka, pojistku do prázdné ale přidal Maliník.

18. kolo, středa 24. 11. 2021

Ďáblové Nový Jičín

3:1 (0:0, 1:0, 2:1)

HC Slezan Opava

Branky a nahrávky: 20. Lehečka (Kafka, Poruba), 44. Kafka (Maliník, Váňa), 60. Maliník (Kafka, Foltýn) – 50. Vašenka (Beránek, Kunc). Rozhodčí: Grygera - Konvička, Veselý. Vyloučení: 1:3.Využití: 1:0. Střely: 39:19 Diváci: 258. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1.

Galuška (Šimonů) - P. Kuboš st., Hladiš, Váňa, Foltýn, P. Kuboš ml., Kožený - Sluštík, Potočný, Lehečka, Poruba, Kafka, Konečný, Hilšer, Gebauer, Flok, Franek, Maliník.

Piták (Vítek) - Zouhar, Kunc, Šindelář, Ficek, Zelenka, Věntus - Horný, Damašek, Vašenka, Buršík, Beránek, Peterka, Vojtovič, Krupa, Hendrych.

Začátek středečního zápasu byl od obou stran poměrně opatrný. Novojičínští sice byli o chloupek aktivnější, opavská defenziva ale pracovala dobře, Slezanu se navíc dařilo hrozit směrem dopředu. Ve 12. minutě měl Vojtovič před sebou poloprázdnou klec, ale skóre se neměnilo. Poté Opavští přežili oslabení, jenže v samotném závěru periody inkasovali šatnáře. Pouhých patnáct sekund před první sirénou Pitáka překonal Lehečka.

Po změně stran domácí tlačili a chtěli přidat druhou branku. Hodně blízko k tomu měli v 25. minutě, Opavu však zachránila tyčka. V následujících minutách měly oba celky k dispozici početní výhodu, žádné vyložené šance z toho ale nebyly. Skóre se mohlo měnit v 36. minutě, Lehečka ale v samostatném úniku na Pitáka nevyzrál. A tak mohl přijít trest, jenže Damaška fantasticky vychytal Galuška.

Do třetí třetiny tak šli Slezané s jednobrankovým mankem. Ve 44. minutě ale jejich plány na vyrovnání dostaly výraznou trhlinu. Maliník totiž našel Kafku, od jehož těla se kotouč odrazil přímo na hůl a překvapený Piták nestihl zareagovat. Deset minut před koncem to ale znovu bylo o gól, akci Slezanu zakončoval dobře hrající Vašenka. Pak se ještě snažila Opava vyrovnat, ale při závěrečné hře v šesti výhru Ďáblů pojistil Maliník.


Ohlasy trenérů

Aleš Tomášek (trenér Opavy): "Na to, že jsme hráli kompletně s mladými, nebylo to špatné. Samozřejmě hlavně v přesilovkách nám zkušení chyběli. V první třetině jsme trošku zaostávali na buly, Jičín měl víc přesilovek. Ve druhé třetině se hra vyrovnala, bohužel jsme dostali dva hloupé góly po odrazech. Podařilo se nám snížit, na oko jsme tlačili, ale celkově byl asi Nový Jičín lepší."