Luxusní první třetina a pohodové vítězství. Slezan porazil Hodonín

  • sobota 27. listopadu 2021
  • Tomáš Chalupa

Hokejový Slezan zvládl povinnost. Svěřenci kouče Tomáška doma přehráli Hodonín a v tabulce slaví důležité tři body. O výhře Opava rozhodla už v první třetině, kterou stejně jako celý zápas zvládla 4:0.

19. kolo, sobota 27. 11. 2021

HC Slezan Opava

4:0 (4:0, 0:0, 0:0)

SHK Hodonín

Branky a nahrávky: 6. Horný (Zelenka), 9. Peterka (Zelenka, Věntus), 11. Beránek (Vašenka), 12. Vojtovič (Vašenka, Kunc). Vyloučení: 6:4, bez využití. Rozhodčí: Šutara – Vengřin, Kořistka. Diváci: 254.

Piták (Vítek) – Šindelář (C), Zelenka, Kunc, Ficek, Věntus, Zouhar – Wolf (A), Krupa, Beránek, Buršík, Vašenka, Peterka, Urban, Vojtovič, Horný, Hendrych

Kořének (Martinčík) – Mikulík, Miklík (C), Hefka, Škápik, Sedláček, Pchalin – Hložánek, Balán (A), Janás, Raevskii, Lekeš, Komínek (A), Marek, Handl, Romančík, Dobša

Opavští hokejisté v první třetině svým fanouškům servírovali hokej, který se zaručeně musel líbit. Beránkova neproměněná velká šance ještě pro hosty byla pouhým varováním, v čase 5:44 ale odstartoval opavský brankostroj, jako první se prosadil po odrazu od zadního mantinelu Horný. Za další dvě minuty Kořénkovi vypadlo nahození a Peterka z dorážky trestal. V 11. minutě už to bylo 3:0, štiplavá rána Vašenky propadla za záda hostujícího brankáře a Beránkovi stačilo do kotouče plácnout. O čtvrtý zářez Slezanu se za dalších 30 sekund postaral Vojtovič. Ve zbytku třetiny hosté napáchali spoustu nesmyslných faulů, Slezan hrál dokonce dvakrát přesilovku pět na tři, víc branek už ale v prvních dvaceti minutách nepřišlo.

Po změně stran tempo hry poněkud opadlo. Na hře Opavských bylo vidět, že se nemají kam hnát. Hosté se přeci jen osmělili a nějaké šance si vytvořili. Pomohla jim k tomu i nedisciplinovanost Slezanu, který byl v prostřední části hry hned pětkrát venku. V početních výhodách se ale Drtiči trápili, a když už něco dokázali vymyslet, proti byl dobře chytající Dominik Piták. Největší šanci ke snížení měl zřejmě Pchalina, tomu se ale před brankou poskakující kotouč trefit nepodařilo. I po čtyřiceti minutách to tak bylo 4:0.

Podobný obrázek hry byl k vidění i ve třetí třetině. Hosté se snažili ještě o nějakou dramatizaci zápasu, ta se ale nekonala. Poskrovnu bylo vyložených šancí na obou stranách a Opava zápas bez problémů dohrála. Dominik Piták se tak může radovat z vychytané nuly.


Ohlasy trenérů

Aleš Tomášek (trenér Opavy): "Věděli jsme, co nás čeká. Hodonín jsme chtěli nechat dole a jsme rádi, že se nám to podařilo. Když vezmu první a třetí třetinu, tak jsme hráli velmi dobře, mrzí mě jen druhá třetina, ve které jsme zbytečně faulovali a chodili ven. Góly jsme dali z dorážek, tak se ale dneska hokej hraje. Jsem spokojen se třemi body a potěší samozřejmě i udržená nula."