Statečný výkon na body nestačil, Slezan se z Velmezu vrací s prázdnou

  • sobota 04. prosince 2021
  • Tomáš Chalupa

V hodně okleštěné sestavě se v sobotu Opava představila na ledě Velkého Meziříčí. Trenér Aleš Tomášek měl vzhledem k rozsáhle marodce k dispozici jen osm útočníků, do konce utkání byl navíc vyloučen Kunc a Slezan tak dohrával také jen na pět beků. I tak ale byl po dvou třetinách stav vyrovnaný 2:2. Jenže v poslední části hry domácí dvakrát skórovali a vyhráli 4:2. Trenér Opavy své svěřence i přes porážku chválil.

21. kolo, sobota 4. 12. 2021

HHK Velké Meziříčí

4:2 (0:0, 2:2, 2:0)

HC Slezan Opava

Branky a nahrávky: 28. Křenek (Strnad, Střecha T.) 34. Slabý (Paták, Malec), 45. Střecha T. (Strnad), 60. Malec - 28. Vojtovič (Zouhar, Malina) 38. Wolf (Malina, Šindelář). Vyloučení: 4:3, navíc Kunc 5+OK. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Rozhodčí: Kohoutek -Maloušek, Hübl. Diváci: 189.

Juda (Šťourač) - Vlašín (C), Slabý, Burian, Kochánek, Báňa, Ambrož - Malec, Juráň, Paták, Křenek, Střecha T., Strnad, Maštera, Střecha F., Vlašín, Burian

Piták (Baldik) - Zapletal, Kunc, Šindelář (C), Ficek, Kocian, Zouhar - Wolf, Buršík, Kadula, Horný, Peterka, Vašenka, Vojtovič, Malina, Urban

Ve Velkém Meziříčí se Slezan musel obejít bez dalších několika dalších zraněných nebo nemocných hráčů. V první dvacetiminutovce to ale nebylo na ledě vůbec znát a necelé dvě stovky fanoušků mohly sledovat vyrovnaný duel. Branek se však fanoušci nedočkali, jak Juda, tak Piták totiž svou kasu neprodyšně uzavřeli.

Po změně stran už však přišly i góly a byly to Slezané, kteří brankový účet utkání otevřeli. V přesilovce do vedení Opavu poslal Vojtovič. Jenže radost Opavských měla jepičí život. Ještě v téže minutě totiž domácí sehráli pohlednou kombinaci, kterou trefou do černého zakončil Křenek, a bylo to 1:1. Ve 34. minutě Velmez vývoj zápasu dokázal otočit. Po faulu Kunce totiž měli Horáci k dispozici pětiminutovou přesilovku, kterou zužitkoval Slabý. Ale Slezanu se hned ve stejném oslabení podařilo vyrovnat, obraně domácích ujel Wolf.

V poslední dvacetiminutovce už byli borci z Vysočiny lepším týmem, naopak třináctce statečných opavských hráčů v poli už začínaly docházet síly. Toho ve 45. minutě využil Tomáš Střecha, kterému se podařilo Horáky poslat do vedení 3:2. Slezan to v závěru ještě zkoušel v šesti, za což byl potrestán Malcem, který stanovil konečnou podobu výsledku na 4:2.


Ohlasy trenérů

Aleš Tomášek (trenér Opavy): "Musím kluky pochválit, odehráli výborný zápas. Bylo nás málo, do zápasu nás šlo čtrnáct, máme hodně zraněných a nemocných, takže nám na tři pětky chyběl jeden útočník. Navíc dostal trest do konce Kunc, což bylo hodně přísné, hráli jsme tak na pět beků. Kluci se každopádně rvali až do konce, i když ve třetí třetině už jsme tahali za kratší konec, nicméně jsme stále bojovali. Bohužel to ale nestačilo. Hráčům dnes nemám co vytknout."