Další domácí vydřená výhra, zápas s Velmezem rozhodla až trefa do prázdné

  • sobota 08. ledna 2022
  • Tomáš Chalupa

Opavští hokejisté svým věrným fanouškům v sobotu servírovali další nervy drásající podívanou. I tentokrát ovšem thriller na opavském zimáku měl šťastný konec. Slezan sice brzy prohrával 0:1, ještě rychleji se ale domácím podařilo duel otočit. Za stavu 3:1 vypadalo utkání poklidně, jenže ve třetí třetině Velké Meziříčí rychle snížilo a Opava se pak o výsledek bála. Naštěstí pak rozhodl trefou do prázdné Rousek. Opava tak má po sobotním kole na čtvrtém místě šestibodový polštář.

29. kolo, sobota 8. 1. 2022

HC Slezan Opava

4:2 (2:1, 1:0, 1:1)

HHK Velké Meziříčí

Branky a nahrávky: 6. Zouhar (Věntus, Vašenka), 7. Rousek, 25. Wolf (Malina, Rousek), 60. Rousek (Beránek, Wolf) – 5. Malec (Juráň, Paták), 43. Ambrož (Křenek, Střecha). Rozhodčí: Blaha – Rychlý, Hladík. Vyloučení: 3:3, využití 1:2. Diváci: 282.

Piták (Baldik) – Ficek, Věntus, Zapletal, Thiel, Kocián, Zouhar, Šindelář (C) – Kadula, Vojtovič, Buršík, Peterka, Beránek, Vašenka, Wolf (A), Štindl, Malina (A), Rousek, Horný. Trenér: Aleš Tomášek.

Krejčí (Šťourač) – Burian, Janoušek, Slabý, Ambrož (C), Vlašín (A), Báňa, Kochánek – Střecha F, Juráň, Rozmarín, Doležal, Strnad, Střecha T., Maštera, Malec, Křenek (A), Vlašín, Paták, Juda. Trenér: Karel Vejmelka.

Opava do zápasu vstoupila aktivněji, své první náznaky brankových příležitostí ale nezužitkovala. A tak za to brzy pykala. V páté minutě vznikl v opavském brankovišti velký závar. První dvě střely sice ještě Piták dokázal vyrazit před sebe, napotřetí už ale v ležící pozici proti střele Malce zasáhnout nedokázal. Jenže dlouho to Slezan mrzet nemuselo. Už po minutě totiž krásným vikýřem vyrovnal Zouhar, za dalších pár desítek sekund využil laxnosti hostující defenzivy z mezikruží Rousek a domácí vedli 2:1. Aktivnější byli i nadále. V 10. minutě nevyužil Rouskovu pobídku Vašenka, pak ještě Beránek tečoval jen do betonů Krejčího. Do kabin se tak odcházelo za stavu 2:1.

Po změně stran do toho pro změnu šlápli borci z Velkého Meziříčí. Těm patřilo několik úvodních minut a už po deseti sekundách mohlo být vyrovnáno. Po zaváhání opavské obrany Pitáka překonal Křenek, ale opavského brankáře zachránilo břevno. A tak znovu udeřila Opava. Do prostoru levého kruhu dostal puk Wolf a opavský útočník nekompromisně uklidil pod víko. Pak šla úroveň hry lehce dolů, okolo poloviny třetiny bylo šancí poskrovnu. Opavským se pak ještě podařilo ubránit dvě oslabení, jistým dojmem v brance působil Piták.

V poslední části hry se Slezané poněkud zatáhli, čehož se borci z Vysočiny snažili využívat. Vytvořili si několik velmi zajímavých příležitostí a Opava znovu mohla děkovat Pitákovi. Ten však ve 43. minutě kapituloval podruhé v utkání, krátký byl na přesilovkovou ránu Ambrože. Tempo hry diktovali Horáci i nadále. Zvolnění pro Slezan přišlo v přesilovce, tu ale domácí nevyužili. Rozhodnutí mohlo přijít v 54. minutě, jenže Rousek a následně ani Beránek z otočky neuspěli. V samotném závěru to ještě hosté zkoušeli v šesti, za to ale byli potrestáni. Kotouč do prázdné uklidil Rousek, který si připsal druhý zářez v utkání.


Ohlasy trenérů

Aleš Tomášek (trenér Opavy):"První dvě třetiny jsme odehráli relativně slušně, nějaké chyby tam samozřejmě byly, ale zápas jsme kromě pěti minut ve druhé třetině měli relativně pod kontrolou. Bohužel ve třetí třetině jsme dostali po hloupém faulu gól v oslabení, pak jsme byli nervózní a soupeř nás posledních deset minut tlačil. Naštěstí to dobře dopadlo. Naše mužstvo je mladé, pro tyhle kluky to není jednoduchý zápas, ale dnes nám strašně moc pomohli fanoušci, kteří nás celý zápas povzbuzovali. Dodalo nám to síly, patří jim velký dík."