Slezan ztratil nadějně rozehraný zápas a ze Žďáru se vrací s prázdnou

  • sobota 01. října 2022
  • Tomáš Chalupa

Slezan nezvládl dobře rozehraný zápas ve Žďáru nad Sázavou. Opava vedla po trefě Jiřího Šindeláře, v závěru třetiny se prosadil i Štěpánek, jehož branka ale nakonec nebyla uznána. To Slezan zlomilo. Hosté ve třetí třetině třikrát inkasovali, poté Žďár výhru pojistil trefou do prázdné a Slezané se vrací s prázdnou.

3. kolo, sobota 1. 10. 2022

SKLH Žďár nad Sázavou

4:1 (0:1, 0:0, 4:0)

HC Slezan Opava

Branky a nahrávky: 45. Lojek (Havlík), 50. Svoboda (Prokš), 51. Štěpánek (Havlík, Bureš), 59. Bureš (Štěpánek, Wasserbauer) – 7. Šindelář (Rousek, Wolf). Rozhodčí: Kohoutek – Vískot, Augusta. Vyloučení: 6:6. Využití: 2:1.

Sláma (Vít) – Grauer, Lojek, Havlík, Macek, Pleva (C), Svoboda, Půža – Adam, Wasserbauer, Gregar, Kotlík, Jícha, Štola, Prokš (A), Vaňkovský, Chlubna, Štěpánek, Bureš, Pilný. Trenér: Martin Sobotka.

Piták (Sotlar) – Šindelář (C), Štěpánek, Pachula, Zapletal, Thiel, Věntus – Vojkůvka, Římský, Vojtovič, Rousek (A), Kadula, Buršík, Zelenka, Beránek, Wolf (A), Štindl, Horný. Trenér: Aleš Tomášek.

Opava se ve Žďáru musela obejít bez prvních dvou centrů, Tomáše Káňu i Vlastimila Malinu do hry nepustilo zranění. Místo v první formaci tak zaujal Jan Štindl.

První šanci zápasu si vytvořili domácí, konkrétně zkušený Petr Štěpánek, který zakončil žďárský brejk ranou mimo mezi tři tyče. Opava se radovala z první vážnější šance. V přesilovce od modré napřáhl Jiří Šindelář, Sláma toho příliš neviděl a kotouč dolétl až za jeho záda. Poté měly Plameny o něco více ze hry, jenže vesměs nebezpečné nebyly, kotouč honily především po rozích opavské třetiny. V posledních pěti minutách ale nebezpečné momenty přišly. Dvě velké šance zblízka zahodil Bureš, poté se zaskvěl Piták, který se vytáhl proti dorážce střely od modré.

Ve druhé části hry byl k vidění poměrně rozkouskovaný hokej. Na hokejkách obou týmů bylo k vidění poměrně dost nepřesností, častokrát hru přerušovaly icingy a ofsajdy. Domácí mohli udeřit po šesti minutách ve vlastním oslabení, únik jejich hráče ale Piták zlikvidoval. Poté Opava úspěšně ubránila také početní nevýhodu. Druhou branku Slezanu mohl ve 34. minutě přidat Marek Vojkůvka, jenže ten si na konci svého sóla vylámal zuby na Slámovi. Druhé branky se ale Opavští dočkali. Půl minuty před druhou sirénou potrestal domácí v přesilovce pět na tři povedenou ranou z levého kruhu Radim Štěpánek, branka ale nakonec pro údajné postavení útočícího hráče v brankovišti neplatila.

V poslední části se domácí hnali kupředu. A začalo se jim to vyplácet. Už po čtyřech minutách vyrovnal podařenou dělovkou Martin Lojek, v čase 49:12 šly Plameny dokonce do vedení. Rychlou ranou po buly se o to postaral Adam Svoboda. A dlouho na sebe nenechal čekat ani třetí direkt, který omráčená Opava dostala v čase 50:43 z hole Petra Štěpánka. Dílo opavské zkázy pak dokonal při hře v šesti Lukáš Bureš.


Ohlasy trenérů

Aleš Tomášek (trenér Opavy): "Dvě třetinx to nebylo špatné, z obou stran se hrál slušný hokej. Z našeho pohledu to mělo hlavu a patu. Bohužel v poslední třetině nás domácí převálcovali, což jsme jim sami chybami ulehčili. Hodně si Žďár pomohl přesilovkami, což se nám nepodařilo. Co se týče našeho neuznaného gólu, ten nedokážu posoudit. Údajně měl jeden z našich hráčů do brankáře seknout."