• pondělí 06. srpna 2018
  • Redakce | FOTO: Petr Luba

Další prověrka se blíží. Do Opavy míří Ďáblové z Nového Jičína

Nabitý program opavských hokejistů pokračuje. Slezané mají před sebou už třetí přípravný duel. Poté, co si dvakrát poradili s prvoligovým Přerovem, nyní změří síly s Novým Jičínem.

Tamní Ďáblové se v Opavě představí v úterý 7. srpna od 18 hodin a bude to jejich vůbec první letní přípravný zápas. Za zmínku stojí, že dres Nového Jičína už nebude oblékat dosavadní kapitán týmu Ivo Kocián. Třicetiletý opavský odchovanec a dlouholetý útočník Slezanu z pracovních důvodů skončil.

Jak již bylo zmíněno, opavský tým čeká třetí přípravný duel. Úvodní dvě utkání sehrála kostra týmu z uplynulého ročníku proti Přerovu a byla úspěšná v obou případech. Na Hané zvítězil Slezan v poměru 5:3, opavskou odvetu pak ovládl po výhře 4:3. Proti Novému Jičínu by měli dostat šanci testovaní hráči.

„Kolem 10. srpna bych chtěl vyselektovat tým tak, abychom se mohli připravovat už směrem k sezoně a zápasy by absolvovalo mužstvo, které si nechám,“ předeslal opavský kouč Martin Janeček.

„Kádr ale bude asi o tři, čtyři hráče širší, než je zvykem. Sezona totiž bude dlouhá a náročná. Rád bych měl tým širší, kdyby přišly trable se zraněními, nebo s tím, že někdo třeba nebude uvolněný z práce. Zkrátka je potřeba mít dostatek hráčů,“ dodal.

Utkání na opavském ledě startuje v úterý 7. srpna od 18 hodin a na zápas jste srdečně zváni. Pokud budete na stadionu chybět, můžete průběh střetnutí sledovat díky on-line přenosu na webu Onlajny.com.

Novojičínský kádr v přípravě

Brankáři: Tomáš Kohn (Nový Jičín), Václav Sonnek (Frýdek-Místek), Jan Hlaváč (Frýdek-Místek), Matěj Loubal (Frýdek-Místek).

Obránci: Jan Már (Nový Jičín), Jakub Hruška (Nový Jičín), Vojtěch Adamík (Nový Jičín), Roman Tintěra (České Budějovice), Jakub Metelka (Přerov), Vítězslav Beutl (Olomouc), Tomáš Pípa( Schwenninger, Německo).

Útočníci: Michael Chvostek (Nový Jičín), Robin Gebauer (Nový Jičín), Pavel Zedník (Nový JIčín), Jakub Palacký (Nový Jičín), Miroslav Krupa (Nový Jičín), Filip Palička (Nový Jičín), Daniel Pecha (Nový Jičín), Jakub Lehečka (Olomouc), Jiří Slovák (Rožnov pod Radhoštěm), Matěj Málek (Přerov), Jakub Vaňo (Nitra, Slovensko), Jan Sonnek (Frýdek-Místek), Pavel Skopal (Šumperk), David Michel (Plzeň), Petr Wolf (Přerov).