• sobota 14. ledna 2023
  • Tomáš Chalupa

Pokus o zázrak! Slezan jede do Znojma

Po delší době jdou opavští hokejisté do boje jako jasný outsider. V sobotu se totiž představí na ledě Znojma, suverénně nejkvalitnějšího týmu naší konference. Bez šance ovšem Opavští nejsou, možná si ještě vzpomenete na domácí vzájemný duel, ve kterém se Slezan čtyřicet minut statečně rval o body. Podaří se červenobílým něco podobného i na jihu Moravy? Utkání začíná v 17:30.

Znojemští sice druhou ligu o parník vedou, v posledních týdnech ovšem odehráli více vyrovnaných zápasů, než jsme byli z úvodu sezony zvyklí. Ve 13. kole vyslali týmu Jiřího Berouna varování Bobři, kteří v Nevoga aréně padli těsně 3:2. O čtyři zápasy později přišla první ztráta dominantního celku, když se svého soupeře podařilo v prodloužení šokovat Kopřivnici. Tehdy se psalo datum 19. listopadu 2022.

Od té doby už uplynulo poměrně hodně času a Znojmo už má na čele tabulky neuvěřitelný náskok 28 bodů, to vše je podpořeno úchvatným brankovým rozdílem +113. Dva z největších lídrů našlapaného celku ale nejen proti Slezanu nenastoupí. Vedení klubu totiž zřejmě pochopilo, že už v základní části není o co hrát, a tak se rozhodlo dva své zkušené forvardy poslat o patro výš.

Jan Hruška s Tomášem Svobodou tak před časem zamířili na měsíční hostování do Chance ligy, konkrétně oblékají dres poslední rezervy Pardubic. A okamžitě se zařadili mezi klíčové hráče týmu, dohromady v osmi zápasech zaznamenali a 11 bodů a v následujících týmech tak budou béčku ambiciózního klubu pomáhat v cestě za kýženou záchranou. Ve druhé nejvyšší tuzemské soutěži se může objevit i Dominik Sklenář, jehož služeb může využít pražská Slavia. Zatím se tak ovšem nestalo.

Možná i absence ostřílených borců má za následek to, že je s Orly alespoň výsledkově více týmů schopno hrát vyrovnané zápasy. Po Novém roce Znojemští hledali půl zápasu recept na defenzivu Velkého Meziříčí, poté předvedli famózní obrat v Kopřivnici, kde prohrávali už 4:0, nakonec ale v prodloužení duel zlomili ve svůj prospěch. Před domácími fanoušky ve středu Orli vyhráli 3:2 s nebezpečným Vyškovem, rozhodl až gól Pigla z 53. minuty.

Podaří se jasného favorita potrápit i Opavě, která ve středu přerušila svou osmizápasovou bodovou šňůru porážkou v Novém Jičíně? Nezbývá než doufat, že se hráči Slezanu dobře vyspali a duel v Nevoga aréně jim sedne na sto deset procent. Jinudy totiž cesta ke kýženým bodům nepovede.