• sobota 04. února 2023
  • Tomáš Chalupa

Oslabený Slezan jede loupit do Velkého Meziříčí

Druhá liga se sobotním kolem přehoupne do své poslední čtvrtiny. Opavští hokejisté ji odstartují na ledě nevyzpytatelného Velkého Meziříčí. To se v posledních týdnech výsledkově zvedlo a na domácím ledě svým soupeřům zle zatápí. Opava bude chtít na Vysočině zapomenout na středeční nevydařený závěr s Kopřivnicí. Zápas začíná v 18:00.

Horáci jsou sice v tabulce poslední, Opavu ovšem nic jednoduchého rozhodně nečeká. Svěřenci kouče Štěpána Oberreitera totiž v minulých týdnech výrazně zlepšili a boj o záchranu v závěrečných kolech svedou se Žďárem nad Sázavou.

Dlouhatánskou sérii 11 zápasů bez vítězství se týmu z města s 11 tisíci obyvateli podařilo ukončit před třemi týdny. Velké Meziříčí si doma poradilo s Havlíčkovým Brodem, hned vzápětí se na tyto tři body žlutomodrým podařilo navázat v Novém Jičíně. Tyto body vrátily Horáky zpátky do boje o záchranu, stejně jako středeční překvapivá výhra doma s Vyškovem.

Na předposlední Žďár nad Sázavou tak momentálně Velmez ztrácí tři body. Jejich největší soupeř hraje v sobotu také doma, Plameny hostí Kopřivnici. Nezbývá než doufat, že ztráta posledního celku zůstane minimálně tříbodová.

Opavě ale v cestě za důležitými body budou chybět dva klíčoví plejeři. Středeční zápas s Kopřivnicí skončil hodně nešťastně pro Petra Wolfa, který si v rohu kluziště přisedl svou vlastní nohu a výsledkem je zlomenina lýtkové kosti. Nedohrál ani Jan Štindl. Ten si přivodil zranění v oblasti lopatek, své spoluhráče bude ovšem podporovat alespoň z tribuny.

Tři otázky pro… Jiřího Šindeláře!

Jirko, jak to vypadalo v kabině po středečním zápase s Kopřivnicí?

Samozřejmě bylo cítit zklamání, všichni jsme byli nešťastní z toho, jak to dopadlo. V kabině se ale neřvalo, k tomu zase důvod nebyl, protože drtivou většinu zápasu jsme hráli velice dobře. Spíše si z toho utkání chceme vzít ponaučení, zápasů je ještě hodně a před devátým týmem si potřebujeme udělat náskok.

Jaký může mít vliv na tým zranění vliv Honzy Štindla a Petra Wolfa? Jsou to zkušení hráči, nebude jednoduché je zastoupit…

Je to pro nás hodně špatná zpráva. Wolfíkovi sezona skončila, to je jasné, bude to cítit jak na ledě, tak také v kabině. U Štindlíka věříme, že se nám brzy vrátí a zase nám pomůže.

Jaký očekáváš zápas ve Velkém Meziříčí? Domácí se v posledních týdnech zvedají, je tam hodně specifické kluziště…

Čeká nás bitva od začátku až do konce. Velmez je doma i díky jejich zimáku hodně nepříjemný soupeř, jejich malé kluziště jim dává velkou výhodu. Malé hřiště, dřevěné mantinely, zkrátka nic příjemného (smích). Žádný tým tam nejezdí rád, my ale uděláme všechno proto, abychom dovezli tři body.