• sobota 18. února 2023
  • Tomáš Chalupa

Bez Rouska jede Slezan válčit do Havlíčkova Brodu

Opavu čeká předposlední venkovní utkání letošní základní části druhé ligy. Svěřenci trenérského tandemu Vladimír Holík – Aleš Tomášek se vydají na cestu do dalekého Havlíčkova Brodu, který v posledních týdnech nabral velice dobrou formu. Slezan v duelu favoritem nebude, navíc mu bude chybět Tomáš Rousek. Přesto, podaří se hostům exportovat nějaký ten bodík do Slezska? Zápas začíná v 17 hodin.

Bruslaři v letošní sezoně musí nezaujatého fanouška bavit. V jejich utkáních padá obrovské množství branek, konkrétně jich průměrně je 8,11 na jedno utkání. V tomto směru jsou Havlíčkobrodští suverénně nejzábavnějším týmem. Otázkou jen zůstává, jak si tato bláznivá vystoupení svých oveček užívá ze střídačky hlavní trenér Aleš Kraučuk…

Zřejmě ale bude zmíněný kouč hlavně v poslední době spokojen. Za posledních dvacet odehraných kol jsou totiž jeho svěřenci druhým nejlepším celkem druhé ligy, více bodů sbírá už pouze Znojmo. Ale i Orli s Havlíčkovým Brodem narazili. 1. února v Kotlině největší aspirant na postup do Chance ligy překvapivě padl 3:2 a pro Jihomoravany se zatím jedná o jediný duel sezony, ze kterého si neodnesli ani bod. To o síle dnešního soupeře Slezanu vypovídá vše.

Není tak divu, že se Bruslaři vyšplhali už na čtvrtou příčku tabulky, ze které byl po dlouhé době sesazen Havířov. Momentálně mají na svém kontě 55 bodů a pošilhávat můžou stále ještě i po třetím Vyškovu, který má o čtyři bodíky více.

No a co říci k Opavě? Ta naopak o účast ve vyřazovacích bojích bude muset ještě velice tvrdě bojovat, pořádně si totiž v posledních domácích zápasech v tabulce zavařila. Se Žďárem nad Sázavou i Novým Jičínem Slezan totálně vybouchl a potřebné body nezískal. V Havlíčkově Brodu by tak podle informací z kabiny mělo dojít k určitému přeskupení útočných formací.

Minimálně jedna ale bude bohužel vynucená. Zranění do hry nepustí klíčového útočníka Tomáše Rouska, který se zlomeným prstem na ruce na marodce doplnil Petra Wolfa. „Bohužel to vidím na tři až čtyři týdny, plus potom rehabilitace. Doma bych ale chtěl s Havířovem nastoupit pod prášky a pomoct týmu nejlépe, jak jen umím. Vím, že to bude bolet, ale pro nás začalo play-off už nyní,“ svěřil se Tomáš pro náš web a my mu tímto přejeme brzké uzdravení.

Tři otázky pro… Kryštofa Kadulu!

Na pomyslný kobereček jsme si dnes pozvali útočníka Kryštofa Kadulu. Mladého křídelníka jsme se nemohli zeptat na atmosféru, jaká momentálně v kabině po dvou nevydařených utkáních panuje…

Kryštofe, jaká je po těch nevydařených domácích výkonech v šatně atmosféra?

Po zápase s Novým Jičínem bylo cítit, že nálada v kabině dobrá není. Ve čtvrtek jsme si ale všichni sedli a bavili jsme se o tom, co je vlastně špatně a čeho chceme v letošní sezoně dosáhnout, dobře víme, že k příštím zápasům musíme přistoupit úplně jinak.

Co vlastně bylo se Žďárem nad Sázavou a Novým Jičínem špatně?

Podle mě jsme vlastně ani jeden z těch zápasů nezačali vůbec špatně, jen jsme prostě nebyli schopní proměňovat šance, které jsme si vytvářeli. Z mého pohledu jsme pak ale začali až moc lítat po ledě a přestali si plnit povinnosti směrem dozadu, z čehož pramenily inkasované branky.

Po Petru Wolfovi ze sestavy teď vypadl i Tomáš Rousek. Nemůže to v takové situaci týmu paradoxně pomoct? Myslím to tak, že by se třeba tým mohl více semknout.

To nám úplně nepomůže. Rousič je jeden z tahounů týmu a stoprocentně nám chybět bude. Ale i tak si myslím, že my ostatní jsme dostatečně kvalitní, a když si budeme plnit to, co jsme si řekli, a hrát obětavě, tak z Brodu body prostě přivezeme.