• pátek 03. března 2023
  • Jan Šimek

Opavu čeká další tuhá bitva, v Hodoníně si může zajistit play-off

Do konce základní části druhé ligy zbývají závěrečná dvě kola a Slezan dál statečně bojuje o účast ve vyřazovacích bojích. Zajistit si místenku do play-off může už v sobotu 4. března na ledě Hodonína.

Opavské hokejisty nezastihl závěr dlouhodobé části soutěže v ideální formě. Po čtyřech porážkách v řadě ovšem Slezan ve středečním duelu s Havířovem nepředvedl vůbec špatný výkon, z derby si nakonec odnesl bod po porážce 3:4 po nájezdech.

„Už předtím se Znojmem jsme neodehráli špatný zápas, ale porazit ho je těžké. Havířov neprohrál čtyři zápasy za sebou, přesto jsme měli fůru šancí, jenže jsme nemohli dát gól. Oba brankáři soupeře zachytali skvěle. Je to škoda, protože kdybychom v přesilovkách vstřelili o branku víc, zápas by vypadal trochu jinak. Každopádně bod bereme, ale chtěli jsme ještě jeden,“ přiznal po utkání kouč Slezanu Aleš Tomášek.

Jeho týmu patří se ziskem 49 bodů v aktuální tabulce sedmá příčka, jenže soupeři jsou na dostřel. Ten sobotní z Hodonína je osmý s dvoubodovou ztrátou, devátý Nový Jičín je o další bod zpět. „Ano, tabulka sice zatím hraje s námi, ale nemůžeme pořád koukat na ostatní. Potřebujeme si nějaké body uhrát sami,“ velí jasně Tomášek. „Snad se nám podaří něco urvat už v sobotu,“ věří.

Hodonín, který v tabulce uzavírá elitní osmičku soutěže, je na tom podobně. Bez bodového zisku je už tři zápasy v řadě, ale pozor, Slezany už v aktuálním ročníku porazit jednou dokázal. V následujících dvou vzájemných zápasech ovšem slavili Opavští, budou se radovat i v sobotu?


Výhra za tři body? Klíč k postupu! 🙌

V sobotu půjde opravdu o hodně, oba celky mají o motivaci postaráno. Lepší výchozí pozici má Opava. Pokud by na jižní Moravě zvítězila v základní hrací době, měla by postup do play-off v kapse. Bez ohledu na duel Nového Jičína ve Velkém Meziříčí.

Žádný jiný výsledek ovšem Slezanům jistotu nedá – rozhodovalo by se tak až v závěrečném 44. kole, které je na programu následující středu.


🔎 Zaostřeno: Závěr základní části 📊

Opava (7. místo): Hodonín (venku), Vyškov (doma)
Hodonín (8. místo): Opava (doma), Havířov (venku)
Nový Jičín (9. místo): Velké Meziříčí (venku), Žďár nad Sázavou (doma)

Sobotní duel na ledě Hodonína startuje v 17 hodin, pokud nevyrazíte podpořit opavské hokejisty přímo na místo, můžete průběh utkání sledovat prostřednictvím textového on-line přenosu, případně díky živému streamu.