• úterý 07. března 2023
  • Tomáš Chalupa

Znojmo, Kopřivnice, nebo konec sezony? Opava nutně potřebuje vyhrát za tři body s Vyškovem

Už není cesty zpět. Základní část druholigového ročníku napíše svou poslední kapitolu, ve které se bude rozhodovat o osudu Slezanu. Jak Tomáškova parta dopadne? Půjde na Znojmo, na Vyškov, na Kopřivnici, nebo ji snad skončí sezona? To by si jistě nikdo nepřál. Ideálně by Opava potřebovala bodovat naplno, čímž by si zajistila sedmou příčku a konfrontaci s Kopřivnicí. Zabránit ji v tom bude chtít Vyškov, který stále má o co hrát. Klíčové utkání začíná na opavském zimáku v 17:30.

Karty jsou v tabulce rozdány jasně.

Druhá Kopřivnice má v posledním kole 72 bodů, úplně stejně jich má i Vyškov, v neprospěch Jihomoravanů ale hrají vzájemné zápasy, které má lepší Tatrovka. Druholigový nováček tak v Opavě potřebuje na ledě Slezanu uhrát jeden bod, díky kterému by případné semifinále Vyškovští začínali na vlastním ledě.

Jenže Opava si v žádném případě nemůže dovolit onen bod odevzdat. Slezanu v posledních kolech pořádně nateklo do bot a červenobílí už víceméně hrají play-off několik týdnů. Momentálně jsou v tabulce na sedmém místě a mají náskok jednoho bodu na Nový Jičín a také Hodonín. Jenže…

Nový Jičín čeká na vlastním ledě – při vší úctě ke Žďáru nad Sázavou – výrazně snazší soupeř, který už navíc nemá absolutně o co hrát. Přidejme si k tomu při středě dalekou cestu přes půl republiky a výsledkem zřejmě budou tři body Ďáblů. V tu chvíli by Opava k dosažení sedmého místa musela kvůli vzájemným zápasům Vyškov porazit v základní hrací době. Kartami samozřejmě může míchat i Hodonín, ten má ale situaci dost možná nejkomplikovanější. Baník hraje na ledě Havířova, kde rozhodně favoritem nebude. Pokud by ale Opava a Hodonín měly stejně bodů, vzájemná střetnutí by tentokrát hrály pro Slezan.

Před posledním utkáním sezony tak je na světě spousta otazníků. Zabere konečně Opava po nelichotivé sérii porážek a dočkají se fanoušci Slezanu tříbodového vítězství, které by zajistilo konfrontaci s Kopřivnicí? Kdo se postaví do opavské kasy? Dostane důvěru znovu Ian Sotlar, nebo uvidíme Dominika Pitáka? A co Vyškov, bude chtít v play-off jít na Valašské Meziříčí, nebo Jihomoravané do Slezska přijedou vyhrát?

Odpovědi na tyto otázky dostaneme okolo středeční osmé hodiny večerní.