• středa 03. května 2023
  • Tomáš Chalupa

Aleš Tomášek po čtyřech letech končí ve funkci trenéra A týmu

Áčko Slezanu v nadcházející sezoně povede nový kouč. Devětapadesátiletý Aleš Tomášek se ve funkci rozhodl skončit z osobních důvodů. Jméno nového kouče klub oznámí v následujícím týdnu.

Bývalý vynikající obránce stál na opavské lavičce v uplynulých čtyřech sezonách. V té první dělal asistenta Pavlu Zdráhalovi, se kterým v základní části zaznamenal skvělý úspěch v podobě druhého místa zaručující postup do semifinále play-off. To si už Slezan bohužel kvůli vypuknutí covidu nezahrál.

Od roku 2020 pak Aleš Tomášek partě okolo Petra Wolfa nebo Jiřího Šindeláře šéfoval. V ročníku 2021/22 se mu podařilo postoupit až do finále východní druholigové skupiny. Podobný úspěch už ale nezopakuje, sám se totiž rozhodl, že v klubu pokračovat nebude.

„Vedení už jsem na to připravoval v závěru sezony. Změnily se mi podmínky v zaměstnání a momentálně pro mě není reálné skloubit práci s hokejem,“ vysvětluje Tomášek svůj konec. „Navíc jsem cítil, že mužstvo po čtyřech letech potřebuje změnu,“ doplnil ještě zkušený kouč, jenž v minulosti trénoval také v Olomouci, Vítkovicích, Jihlavě či Porubě.

Trenérovi děkujeme za odvedené služby a v jeho dalších krocích mu přejeme jen to nejlepší!