• sobota 23. září 2023
  • Tomáš Chalupa

Sezona začíná! Slezan na úvod vyzve Havlíčkův Brod

Komplikovaná sezona začíná. Hokejisté opavského áčka jdou poprvé do akce, v azylu na krnovském ledě vyzve Slezan Havlíčkův Brod. Ten přes léto posílil a papírově by se měl kvalitou rozhodně řadit mezi kvalitnější celky soutěže. Vstoupí Zdráhalovo komando proti těžkému soupeři do sezony úspěšně?

Slezané do úvodního duelu ročníku 2023/24 půjdou s celou řadou nových tváří. Po konci matadora Petra Wolfa a další dlouholeté opory v podobě centra Vlastimila Maliny potřeboval opavský kádr doplnit a management klubu přes léto rozhodně nelenil.

Tým Opavy přes léto posílila celá plejáda nováčků. Největší průvan přišel v brankovišti, kde po odchodu Dominika Pitáka do Hodonína vznikla zcela nová dvojice ve složení Marek Slíž - Antonín Nowak. Důvěru by dnes na základě přípravných zápasů měl dostat prvně jmenovaný gólman, Nowak je však Slížovi rozhodně rovnocenným parťákem a svou šanci během sezony určitě dostane.

Práce dnes zřejmě odchovanec Vítkovic bude mít požehnaně. V Havlíčkově Brodu totiž přes léto došlo k výrazné obměně a klubových otěží se chopili tamní srdcaři. Bruslařům tak nyní šéfují především Miroslav Třetina s Lukášem Endálem. Že jsou vám tato jména povědomá?

Není divu. Třetina patřil řadu let k nejproduktivnějším hokejistům v rámci týmu soupeře a šestatřicetiletý Endál má na svém kontě starty v extralize. V uplynulé sezoně zkušený útočník sbíral více než bod na utkání v dresu ambiciózního Tábora.

Dokáží hokejisté Slezanu na úvod sezony produktivního forvarda ubránit a připíšou si Zdráhalovi svěřenci hned na úvod sezony důležité body? Utkání začíná na krnovském ledě v 18:00.