• sobota 11. listopadu 2023
  • Tomáš Chalupa

Dalším soupeřem Slezanu v Krnově bude nevyzpytatelný Vyškov

Po těžkém středečním utkání s Novým Jičínem, které pro Opavu mělo v prodloužení šťastný konec, čeká Slezan v Krnově další nelehký soupeř. Na ledě Krystal arény se tentokrát představí ambiciózní Vyškov. V jediném letošním vzájemném měření sil se na jihu Moravy Opavští radovali z výhry 5:3, budou mít důvod ke spokojenosti i tentokrát? Duel začíná v 17:00.

Vyškovští letos mají výsledky jako na houpačce a stejně, jako v loňské sezoně, bývají jejich zápasy pořádně bohaté na branky. Těch padá v utkáních Jihomoravanů v průměru 8,15, což je po prvním Havířovu (kde je ovšem poměr vstřelených a inkasovaných branek velice jednostranný) druhý nejvyšší počet v soutěži. Pro srovnání, v duelech Opavy padá běžně o téměř dvě branky méně.

Asi tak nepřekvapí, že s 54 inkasovanými brankami má Vyškov třetí nejhorší defenzivu v soutěži, zároveň se však může pochlubit třetím nejplodnějším útokem. Ten stejně jako vloni řídí ofenzivu svého celku. V právě probíhajícím ročníku Komínek opět patří k nejnebezpečnějším hráčům soutěže a za dvanáct utkání má zatím bilanci 9+16. Více než bod na zápas ještě sbírá zkušený Jakub Lehečka, který má šest branek a deset gólových asistencí. Obranným řadám i letos velí čtyřiačtyřicetiletý veterán Tomáš Žižka (0+6).

Náš nejbližší soupeř by se zkrátka dal přirovnat ke středečnímu Novému Jičínu, který má ve svém středu také několik zkušených hokejistů a okolo nich mladé kluky. „Mají ve svém středu taky takové druholigové hvězdy, my na ně musíme nastoupit agresivní hrou, dohrávat souboje a musíme být v pohybu. Pokud budeme hrát poctivý hokej, můžeme myslet na vítězství,“ řekl před utkáním s Vyškovem kouč Slezanu Pavel Zdráhal.