• středa 20. prosince 2023
  • Tomáš Chalupa

Poslední utkání roku je tady, Slezan v něm jede do Nového Jičína

Ježíšek už je sice pomalu ale jistě za dveřmi, ale opavští hokejisté ještě musí kromě nakupování dárků pro své blízké myslet i na druholigové body. Ve středu totiž Slezan sehraje poslední utkání kalendářního roku. Zdráhalova parta se představí v Novém Jičíně a do tabulky by se mu nějaký ten bod rozhodně hodil.

Nic snadného ovšem Opavské na ledě soupeře nečeká. Ďáblové jsou totiž v našlapané tabulce třetí, o tři body před pátým Slezanem, k dobru však ještě mají jeden zápas. Velmi nebezpeční jsou svěřenci opavského rodáka Davida Dostála především v domácím prostředí. Před svými fanoušky pravidelně vyhrávají a v tabulce domácích zápasů jim patří druhá příčka.

Středeční utkání se navíc ponese ve slavnostním duchu. Od 16. prosince až do 11. ledna totiž Ďáblové oslavují výročí třiceti let ve druhé lize. V tomto období tak dojde ke slavnostnímu vyvěšení dresů několika klubových legend, do duelu s Opavou pak Novojičínští nastoupí ve speciální sadě trikotů, které jim snad ale tři body nepřinesou…

V prospěch domácích však dnes poměrně hlasitě hovoří vzájemná bilance obou soupeřů. Slezanu se totiž v Novém Jičíně dlouhodobě nedaří. Poslední opavské vítězství na místním zimáku se datuje k 8. únoru 2020, tehdy venku Opava vyhrála 4:2 jen několik týdnů před vypuknutím covidu. Od té doby? 8 zápasů, sedm porážek po šedesáti minutách, jeden bod za prohru po nájezdech a celkové skóre 27:7. Na tohle se hezky nedívá.

Opavským se nicméně v posledních týdnech na kluzištích soupeřů daří na rozdíl od domácího prostředí znamenitě, Slezané zvítězili v Šumperku, ve Valmezu i ve Vyškově. Bude Opava krást mimo vlastní zimák i tentokrát? Středeční duel začíná v 18 hodin.