• středa 03. ledna 2024
  • Tomáš Chalupa

O první body roku 2024 se Slezan porve v Kopřivnici

Bramborový salát, kapr, řízky a další vánoční pochutiny jsou minulostí, je na čase znovu začít makat. Opavští hokejisté vstoupí do roku 2024 duelem na ledě Kopřivnice, kde už v probíhající sezoně sehráli jedno povedené utkání. Zápas začíná ve středečních 18 hodin.

Opava v Kopřivnici zvítězila ve 4. kole sezony. Duel se pro ni tehdy přitom nevyvíjel vůbec dobře. Hosté po úvodní dvacetiminutovce prohrávali 3:1, pak ale brankou z 21. minuty v oslabení zavelel k obratu Kryštof Stuchlík. Tentýž hráč patnáct minut před koncem utkání vyrovnal na 3:3 a o třech bodech pro Slezan rozhodl v závěru momentálně zraněný Kryštof Kadula.

„Z naší strany se jednalo o slušný výkon, na druhou stranu, měli jsme tam pasáže, kdy nás domácí přehrávali, mluvím teď hlavně o posledních pěti minutách druhé a třetí třetiny. V těchto těžkých chvílích nás ale podržel Marek Slíž, který chytal fantasticky a má na vítězství velký podíl. Hráli jsme dnes dobře jako tým a táhly nás první dvě pětky, přidávali se ale i další,“ hodnotil tehdy utkání kouč Slezanu Pavel Zdráhal.

Jeho svěřenci pak Kopřivnici porazili i na druhý pokus. V krnovské Krystal aréně sice byli v polovině listopadu horším týmem, ze zápasu však po výhře 4:3 vydolovali dva body. Ty by určitě Slezan bral i tentokrát.

Byť se Kopřivnici v letošní sezoně nedaří úplně podle představ a hlavním cílem je v tuto chvíli asi samotná účast ve vyřazovacích bojích, závěrečná dvě kola loňského roku naznačila, že je s celkem z města automobilů potřeba počítat. Doma totiž Kopřivnice nejprve porazila 4:3 Vyškov a poté vyhrála jednoznačně 4:0 ve Valašském Meziříčí.

Na tyto bodové zářezy by rád navázal kopřivnický lodivod Ladislav Majkus, který před duelem s Opavou řekl pro klubový web následující: „Čeká nás Opava, která je letos velmi kvalitní a nepříjemný soupeř. Jejich zápasy jsou velmi vyrovnané, nedostávají ani nedávají moc branek, skóre mají téměř vyrovnané 73:75. Tým přes svátky makal, a s Opavou bude chtít navázat na dvě poslední výhry ve starém roku a připsat si třetí vítězství v radě.“

Středeční utkání začíná tradičně v 18:00.