• pátek 05. ledna 2024
  • Tomáš Chalupa

Krnovské hokejové menu odstartuje duel Slezanu s Velkým Meziříčím

Hokejoví fanoušci mohou v Krnově těšit na nefalšované hody, první sobota roku 2024 jim totiž nabídne pořádnou porci zábavy. Druholigový Slezan nejprve změří síly s Velkým Meziříčím, následovat bude i zápas domácího Krnova s Karvinou. První zápas začíná ve 14 hodin, úvodní buly duelu krajské ligy je pak na programu v 17:30.

Opavští hokejisté vstoupili do nového roku poměrně nešťastným způsobem. Ve středu v Kopřivnici totiž byli po čtyřicet minut lepším týmem, domácí ale byli produktivní a tak po čtyřiceti minutách tabule ukazovala stav 3:3. Tatrováci bohužel v poslední tercii přepnuli na vyšší rychlost a najednou to byli oni, kteří udávali tempo hry. Opava remízový stav dlouho bránila, osudovou se jí však stala 55. minuta, na jejímž začátku zpoza vlastní branky nešťastně namazal na vítěznou branku Jiří Šindelář připravenému Dominiku Raškovi. Slezané se tak domů vrátili s nulou.

Do duelu zasáhla také nová posila Slezanu, a sice obránce Matěj Bílek. Ten loňskou sezonu odehrál převážně v dresu havířovské juniorky, za áčko dostal šanci v sedmi případech. Letos až doposud působil v Hodoníně, kde zaznamenal jednu asistenci. „Přišel teprve včera, dneska po zranění Backy odehrál jen třetí třetinu. Potřebuje se s týmem nejprve trochu sžít a uvidíme, co nám přinese. Zatím jsme s Hodonínem domluvení na hostování do konce ledna,“ komentoval po utkání v Kopřivnici příchod mladého zadáka kouč Slezanu Pavel Zdráhal.

Ten své svěřence ve druhé polovině týdne připravoval na hráče Velkého Meziříčí. Ti taktéž rok 2024 odstartovali porážkou. Na vlastním ledě se s Vyškovem v úvodu ujali překvapivého vedení, jenže mezi 7. a 10. minutou přišel totální kolaps Horáků, během kterého se za Judou hned čtyřikrát třepotala síť, a za stavu 1:4 bylo de facto po zápase. Nakonec Vyškovští zvítězili vysoko 7:2. Branky Velmezu vstřelili Jiří Doležal se Zdeňkem Vedralem.

Sedm branek v síti Velkého Meziříčí, které je v tabulce momentálně poslední, by jistě uvítali opavští fanoušci i ve 27. druholigovém kole. Vzájemnou letošní bilanci mají oba týmy vyrovnanou. Doma Slezan zvítězil 6:1, divoký výsledek se urodil také na Vysočině, kde Opava padla 6:2. Bude i nadále platit pravidlo můj dům, můj hrad?