• středa 10. ledna 2024
  • Tomáš Chalupa

V dalším domácím utkání Slezan vyzve zvedající se Šumperk

Opavští hokejisté se po sobotním vítězství s Velkým Meziříčím znovu představí v Krystal aréně. Do Krnova tentokrát přijede Šumperk, který sice byl na začátku sezony poslední, v posledních týdnech se ale svěřenci Tomáše Sedláka vyškrábali až na příčky zajišťující účast v play-off. Přistřihnout Slezané Drakům křídla i potřetí v sezoně?

Jak již bylo řečeno v perexu, vstup do sezony měli Draci doslova hrůzostrašný. Po sestupu z Chance ligy se nacházeli dlouho na samotném dně druholigové tabulky, což odnesl trenér David Káňa. Toho nahradil jeho asistent a zároveň šumperská legenda Tomáš Sedlák. A tato změna brzy začala přinášet kýžené ovoce v podobě bodových zisků.

I díky příchodu několika kvalitních hráčů se Šumperk začal zvedat a tým z podhůří Jeseníků už body sbírá pravidelně. Draci tým doplnili například o opavskému fanouškovi dobře známého snajpra Jozefa Danielčáka, hodně útoku pomohl i příchod Petra Antoníčka. Ten ale v Šumperku skončil po posledním utkání, důvod klub na webových stránkách blíže neupřesnil.

Kdo naopak bude pokračovat v Šumperku i nadále, je Tomáš Drtil. Třiatřicetiletý zadák po loňském sestupu z Chance ligy podepsal smlouvu s Prostějovem, kde zatím letos odehrál 25 utkání s bilancí 1+6. V posledních týdnech ovšem Drtil chodí vypomáhat svému mateřskému klubu a jeho přítomnost z Draků rozhodně dělá kvalitnější tým. 181 centimetrů vysoký bek je nebezpečný na přesilovce a za šest utkání má už osm kanadských bodů. Trefou do černého byl také příchod devatenáctiletého brankáře Denise Irgla, syna slavného útočníka Zbyňka. Talentovaný gólman z devatenácti pokusů vychytal už deset výher.

Na vítězství s Opavou ale zatím Šumperk čeká, Slezan je letos v souboji s Draky stoprocentní. Doma Opavští zvítězili 7:3, zvenčí pak přivezli tři body po výhře 4:1.

Slezan se však i tentokrát bude muset obejít bez několika hráčů základní sestavy. O konci Tomáše Krupy jsme již informovali, mimo zřejmě bude ještě Jan Štindl se zraněním v horní části těla. Delší dobu se Opava musí obejít i bez Jana Thiela, který utrpěl zlomeninu nohy. Do tréninku se naopak v pondělí zapojil Kryštof Kadula, který ale téměř jistě dnes nenastoupí.

Utkání začíná se Šumperkem začíná ve středečních 18:00.