• sobota 13. ledna 2024
  • Tomáš Chalupa

Důležitý souboj o třetí flek, Slezan jede do Hodonína

Dalo by se možná říci, že druhou ligu v sobotu čeká jedna z klíčových bitev o třetí místo tabulky. Opava v něm zajíždí na led Hodonína, kde jej v bouřlivé kulise nečeká rozhodně nic snadného. V obou dosavadních vzájemných utkáních ročníků se ze tří bodů radoval domácí tým, podaří se Slezanům tohle pravidlo prolomit?

Baník je jedním z nejpříjemnějších překvapení letošní sezony. Výběr kouče Aleše Bachánka se po osmadvaceti kolech vyhřívá na třetí příčce se ziskem 47 bodů. Hodonínští se s pouhými 79 inkasovanými brankami mohou pochlubit druhou nejlepší defenzivou soutěže, která ale v posledních týdnech doznala několika změn. V klubu skončil mimo nyní již opavského Matěje Bílka také Slovinec Luka Zorko, podle posledních informací nepokračuje ani produktivní mladík Tadeáš Talafa (11z., 2+4), jehož si o patro výše vytáhl Přerov. Minulé utkání, ve kterém Hodonín zvítězil 7:2 ve Velkém Meziříčí, navíc místo jedničky Dominika Pitáka odchytal Ondřej Dolíška.

Uvidíme, zda se bývalá opora Slezanu v domácí brance v sobotu představí. Kdo by do utkání téměř jistě zasáhnout měl, tím je dvaačtyřicetiletý veterán Martin Vyrůbalík. Ten se sice na začátku sezony věnoval spíše manažerským povinnostem, ale asi i vzhledem k výše uvedeným absencím se v posledních kolech vrátil na ledové plochy. Extraligou ostřílený borec je rozhodně jedním z hráčů, na které fanoušci rádi chodí.

První vzájemné letošní měření sil na ledě Baníku skončilo výhrou domácích 2:1, o jejich branky se tehdy postarali Dobiáš s Lužou. Kadulova vyrovnávací trefa na body nestačila. V Krystal aréně pak Opavští soupeři porážku vrátili a tři body po výsledku 4:1 zůstaly ve Slezsku. Dva góly vstřelil Radim Štěpánek, po jedné přidali Jan Vojtovič a Jakub Hendrych. Za Baník se prosadil dnes již havířovský Jiří Karafiát. Jak dopadne střetnutí Opavy s Hodonínem tentokrát? Tabulkový rozdíl je mezi oběma kluby minimální a třetí Hodonín má před pátým Slezanem pouze tříbodový náskok. Na Zimním stadionu Václava Nedomanského se tak od 17 hodin jistě bude podávat výživná podívaná.