• středa 17. ledna 2024
  • Tomáš Chalupa

V souboji s Valmezem je Slezan výrazným favoritem. Zůstanou tři body v Krnově?

Východní skupina druhé hokejové ligy nabídne ve středu svým příznivcům své již třicáté pokračování aktuální sezony. Opavští hokejisté se tentokrát v Krnově představí před vlastními fanoušky, do cesty se jim postaví Valašské Meziříčí. Tedy celek, který se bude ve zbytku sezony chtít vyhnout především záchranářským bojům.

Valaši jsou totiž po necelých dvou třetinách základní části předposlední a hůře, ale jen o skóre, už je na tom pouze Velké Meziříčí. Bobrům se letos vůbec nedaří a na svém kontě mají pouze 26 bodů. Na vině je především bídná ofenziva. Svěřenci kouče Lukáše Plška mají průměr pouhých 2,37 vstřelených branek na utkání, což je po Technice Brno druhá nejhorší vizitka v soutěži. Vedení klubu tak v posledních týdnech logicky přispěchalo s reakcí na neuspokojivé výsledky.

K týmu se připojil útočník Patrik Gola, dnes již bývalý dlouholetý útočník sousední Kopřivnice. Ten bude doufat, že se v novém působišti nakopne k lepším výkonům. Zatímco vloni ještě sbíral v průměru téměř bod na zápas, letos měl v šestnácti zápasech za Kopřivnici skromnou bilanci 2+3. A pouze u příchody Patrika Goly by nemuselo zůstat.

„Posily se tak shání těžko, ale rozhodně nesedíme s rukama za zády a jak vedení, tak my trenéři chceme zvýšit konkurenci v týmu a chceme se sezonou ještě něco udělat. Už zřejmě víme, o co hrajeme a chceme se tak vyhnout tomu, abychom jezdili někdy v březnu, dubnu hrát baráž do Čech. Uděláme pro to všechno, nikomu z nás to tady není lhostejné a věřím tomu, že odehrajeme ještě nějaké dobré zápasy tak, abychom mohli být v klidu,“ řekl trenér Lukáš Plšek v nedávném rozhovoru pro klubový web hcvm.cz. Logicky by se nabízela případná výpomoc z prvoligového Vsetína, ale nechme se překvapit, jaké trumfy vedení Bobrů vytasí.

Slezané tak budou vzhledem k výše zmíněnému plnit roli poměrně jasného favorita, na výhru Opavy si u sázkových kanceláří můžete vsadit v kurzu 1.50. Dobře pro červenobílé zatím vyznívají i letošní vzájemné duely. Ty se zatím uskutečnily dva a Slezan z nich vytěžil plný počet šesti bodů. O nikterak přesvědčivá vítězství se však nejednalo. Venku Opavští zvítězili 1:2, před vlastními fanoušky pak 4:2. A další body by se Opavě rozhodně v boji o elitní trojku hodily. Zápas začíná v 18 hodin.