• sobota 20. ledna 2024
  • Tomáš Chalupa

Do Krnova v sobotu dorazí Technika Brno

Po středečním vysokém vítězství 6:2 s Valašským Meziříčím se Opava znovu představí doma. Do cesty se ji postaví snad nejméně vyzpytatelný druholigový tým. K polským hranicím přijedou hokejisté brněnské Techniky, se kterou už jednou Slezan v Krystal aréně padl. Dočká se Zdráhalovo komando reparátu?

Zmíněný duel se v Krnově odehrál 21. října loňského roku. Slezan do něj vstupoval v roli jasného favorita, což minimálně výraznou herní převahou po celé utkání potvrzoval. Jenže Opavě zlomila vaz, jako už tolikrát v této sezoně, vlastní přesilovka. V polovině zápasu červenobílým ujel v oslabení Pavel Tomaník, jehož nedokázal zastavit ani Marek Slíž. Technika tak udeřila z jedné z mála vážnějších situací a Slezan po zbytek utkání do zavřených vrat bušil marně. Nulu si tehdy v dresu soupeře do statistik připsal Daniel Šembera.

Ten se však tentokrát mezi tři tyče nepostaví. Už zhruba měsíc je totiž jedničkou Brňanů zkušený Michal Šurý. Že vám to jméno něco říká? Není divu. Třiatřicetiletý gólman před lety hájil branku Vsetína, v loňské sezoně pak výrazně pomohl k umístění v klidném středu tabulky Hodonínu. Letos začal v krajské lize, ale další laso z druhé ligy Šurý neodmítl. A daří se mu zatím znamenitě, z šesti pokusů svému novému zaměstnavateli pomohl ke čtyřem výhrám. I díky němu se Technika posunula z tabulkového suterénu až k bojům o elitní osmičku. Tu momentálně uzavírá Havlíčkův Brod, na který ovšem Brňané ztrácí pouze jeden bod.

Byť druhá liga vstoupila už do své třetí čtvrtiny, oba týmy se potkávají teprve podruhé. Prosincové střetnutí, které se mělo odehrát v Brně, bylo totiž po návalech sněhu po dohodě klubů odloženo na únor.

A co na adresu našeho sobotního soupeře řekl trenér Slezanu Pavel Zdráhal? „Hlavně doma na začátku sezony prohrávali téměř všechny zápasy. Pak vyměnili trenéra a v posledních sedmi, osmi zápasech vždy bodovali, dokonce už se dostali i k play-offovým příčkám. Ten tým rozhodně nelze podcenit a do zápasu půjdeme s velkým respektem. Zajímají nás však pouze tři body,“ zakončil Zdráhal rázně. Sobotní duel začíná v 17 hodin.