• středa 24. ledna 2024
  • Tomáš Chalupa

Slezan se v Havířově pokusí inspirovat Vyškovem, přiveze Opava nějaký bodík?

Nejsložitější výzva, jaká může v této sezoně před jakýmkoliv druholigovým klubem stát. Opava se ve středu vydá na led suverénního Havířova, který o pomyslný parník vede tabulku, a už nyní můžeme téměř s jistotou konstatovat, že AZet půjde do play-off z prvního místa. Vyhrát se ale v Gascontrol aréně dá, což v sobotu ukázal Vyškov. Středeční utkání začíná v 17:30.

Vyškovští ve šlágru kola na ledě AZetu zvítězili 5:4 po prodloužení, díky čemuž se stali vůbec prvním týmem, kterému se v hornickém městě v tomto ročníku podařilo zvítězit. Domácí přitom měli utkání rozehráno velice dobře, byť ve třetí třetině museli otáčet nepříznivý stav 1:2. Když ale Daniel Spratek deset minut před koncem upravoval na 4:2, asi by si na tým z jihu Moravy vsadil málokdo. Jenže v závěrečné pětiminutovce nejprve snížil Janeček a po něm z přesilovky vyrovnal Štefka. Úctyhodnou otočku po minutě a půl prodloužení dokonal Adam Popelka.

„Bohužel však neudržíme vedení 4:2, uděláme dvě individuální chyby, "ometáme kotouč, nevyndáme ho ven", a soupeř nás navíc potrestá důrazem kolem brány. Z tohoto pohledu to jsou určitě ztracené dva body, ale za mě měl ten zápas kvalitu a od běžných utkání druhé ligy byl odskočený," hodnotil zmíněné utkání pro klubový web AZetu trenér Jiří Raszka, který nedávno oslavil své šestatřicáté narozeniny. Pro jeho svěřence se před pomalu ale jistě se blížícím play-off určitě jednalo o velice zajímavou prověrku, ze které si může odnést spoustu poznatků. Doufejme, že podobně zajímavé utkání mu připraví i hokejisté Slezanu.

Ti do Havířova pojedou v lehce okleštěné sestavě, z vítězného utkání s Technikou Brno si totiž Slezané odnesli několik bolístek. Mimo sestavu tak kvůli drobnému zranění bude například Kryštof Kadula, naopak vyrazit k těžkému duelu by měli vítkovičtí mladíci Ślusarczyk s Krejsou. Změna by se možná mohla konat i v brankovišti, ve hře je start Antonína Nowaka. Ten prošel mládeží AZetu a určitě by se pro něj jednalo o zajímavý zápas.

No a jak Havířov zaskočit? Na to jsme se zeptali trenéra Slezanu Pavla Zdráhala. „V prvním utkání jsme tam dostali 9:1, ale doma jsme si dokázali, že se s nimi nějakým způsobem hrát dá. Mají nesmírně silný útok, dávají obrovské množství branek, což je jejich doména. Šanci na úspěch hledám v možná trošku slabší obraně, která je ale i tak samozřejmě obrovsky kvalitní. Bude to těžké, rozhodně nebudeme v roli favorita, ale nejedeme tam s tím, že prohrajeme. Bereme jakýkoliv bod,“ řekl opavský stratég. Jeho svěřenci se k úvodnímu buly postaví v 17:30.