• pátek 02. února 2024
  • Tomáš Chalupa

Dva zápasy ve dvou dnech! Slezan vyráží na netradiční trip

Opavské hokejisty čeká v rámci druhé ligy nová zkušenost. Slezané se v pátek vydávají do Brna, kde nejprve síly změří s místní Technikou. Po tomto duelu svěřenci Pavla Zdráhala v jihomoravské metropoli přespí, aby se na druhý den vydali k dalšímu utkání do Havlíčkova Brodu. Páteční špíl začíná v 18 hodin, v sobotu je úvodní vhazování na programu v 15:15.

Podobný trip občas ve druhé lize absolvuje Havlíčkův Brod, který si takto několikrát „spojil“ zápasy v Kopřivnici a v Novém Jičíně. Opava dva zápasy ve dvou dnech naposledy absolvovala v roce 2008, tehdy Slezan hrál play-off v Hodoníně. První utkání zvládli lépe Drtiči po výhře 5:4, hned na druhý den ale byla série po opavském vítězství 4:3 srovnána. Z postupu do semifinále se tehdy nakonec radoval favorizovaný Hodonín. Tohle už je ale hudba poměrně hodně dávné minulosti.

Utkání na ledě Techniky se mělo odehrát již v prosinci, vzhledem ke sněhové kalamitě se však oba kluby domluvily, že utkání odloží na pozdější termín. A zatímco tehdy byli Brňané v roli jasného outsidera, dnes by měli být Opavským podle papírových předpokladů o poznání vyrovnanějším soupeřem. Jihomoravané se totiž v posledních týdnech odlepili od posledních pater tabulky a místo boje o záchranu ve druhé lize nyní koketují s příčkami zaručujícími účast v play-off. Elitní osmičku momentálně uzavírá Šumperk, který má na svém kontě o tři body více než náš páteční soupeř, zároveň ale Draky čeká ve zbytku sezony o dva zápasy méně.

Rozdíl mezi oběma kluby přitom mohl být už devítibodový, ale Technika si před týdnem právě na Šumperk doma vyšlápla a porazila jej 3:1. Což možná bylo lehkým překvapením, Brňané jsou totiž vůbec nejhorším domácím týmem soutěže. 16 bodů ze 45 možných a skóre 35:62 určitě není nic, čím by se chtěli svěřenci Martina Stloukala chlubit.

Po tomto utkání Slezané přespí v jihomoravské metropoli a na druhý den se ráno přesunou do Havlíčkova Brodu, což by jim mělo zabrat zhruba hodinku. Bruslaři mají program dokonce ještě nabitější než Opava. Hokejisté z Vysočiny totiž ve středu prohráli 4:3 ve Žďáru nad Sázavou a stejně jako Slezan hrají i v pátek. Prověřit je přijedou Ďáblové z Nového Jičína, kteří na druhý den hrají ve Velkém Meziříčí. Druhou ligu zkrátka čekají pořádně nabité dva dny.

Slezané by k oběma utkáním měli odcestovat v téměř kompletním složení, do hry se vrací několik plejerů, kteří byli před týdnem a půl v Havířově mimo sestavu. Antibiotika dobral před několika dny Tomáš Káňa, chybět nebude ani Tomáš Rousek. Připraven k zápasu by měl být i Kryštof Kadula, který měl naražená žebra. Kolik bodů dorazí i díky pomoci těchto borců v sobotních večerních hodinách do Slezska?