• středa 07. února 2024
  • Tomáš Chalupa

Slezan se vrací do Krnova, v atraktivním duelu vyzve Nový Jičín

Opavští hokejisté se po více než dvou týdnech vrací na svůj domovský stánek. V Krystal aréně je ve středu čeká velice důležité utkání s Novým Jičínem, ve hře je totiž kromě tří bodů také třetí flek, který momentálně Slezan drží ve svých rukou. Jeden ze šlágrů druholigového kola začíná v 18 hodin.

Ještě před pár koly to byli právě Novojičínští, kteří se v tabulce vyhřívali na třetí příčce, slabší forma z posledních pěti kol ale zapříčinila, že se Ďáblové vyrovnaným pelotonem lehce propadli a momentálně jsou pátí se ztrátou jednoho bodu na čtvrtý Hodonín a dvou bodů na třetí Slezan. V případě tříbodového vítězství a porážky Hodonína, který hraje doma s Havlíčkovým Brodem, by se tak náš dnešní soupeř mohl na třetí místo vrátit. Jistě všichni pevně věříme, že se tak nestane a Slezan si naopak svou pozici upevní.

Jak již bylo zmíněno, z posledních pěti duelů Nový Jičín naplno bodoval jedinkrát. Ze tří bodů se svěřenci hrajícího kouče Petra Kuboše radovali v pátek na ledě havlíčkobrodských Bruslařů, kde Ďáblové zvítězili přesvědčivě 3:0. Dvacetiletý brankář Filip Hořejší si tak poprvé v sezoně připsal čisté konto. Talentovaný gólman se stal jedničkou poté, co před několika týdny zamířil jeho parťák Daniel Šimonů do kádru ambiciózního AZetu Havířov. Z třinácti pokusů svým spoluhráčům pomohl Hořejší k šesti výhrám a průměrně inkasuje 3.57 branek na zápas.

Velice zajímavé bude sledovat, jak si zkušená defenziva Ďáblů poradí s dravým mládím v opavském útoku. Hodně času na ledě totiž jistě bude trávit již zmíněný Petr Kuboš (44 let), Martin Dudáš (36) nebo také Martin Andrýsek (35). Hokejisté jsou všichni tři jistě kvalitní, ale především druhá formace Slezanu ve složení Ślusarczyk – Brada – Krejsa by mohla na soupeře hodně platit. Všichni zmínění mladíci totiž disponují kromě hokejového umu také vynikajícím pohybem.

Zkušené hráče mají Novojičínští ale i na druhém konci ledu a borce jako Rostislav Olesz nebo David Květoň asi není potřeba více představovat, neb oba zmínění mají za sebou parádní kariéru v extralize, potažmo v Oleszově případě dokonce v NHL. Připočtěme k tomu ještě Romana Maliníka nebo lídra klubového kanadského bodování Viktora Konečného a máme zaděláno na opravdu zajímavý zápas, který začíná v 18 hodin.