• sobota 10. února 2024
  • Tomáš Chalupa

Slezan čeká Vyškov. Nesmíme je pouštět před branku, ví Stuchlík

Hokejisty Slezanu v sobotu čeká těžká zkouška. Do Krnova přijede tým s momentálně nejlepší formou v rámci celé druhé ligy – Vyškov. Jihomoravané vyhráli už jedenáctkrát v řadě a svou úctyhodnou sérii by jistě rádi protáhli i v Krystal aréně. Vyšlápne si Zdráhalovo komando na druhý tým tabulky a bude se před vlastními fanoušky znovu radovat z výhry?

Recept na Vyškov Opavští znají. Na ledě soupeře Slezan oba zápasy zvládl vítězně a dohromady na domovském stánku našeho dnešního soupeře nastřílel devět branek. Jak si tato utkání vybavuje centr prvního opavského útoku Kryštof Stuchlík? „V obou případech jsme tam odehráli výborné zápasy. Zdobil nás tam výborný pohyb a vybavuji si, že v posledním zápase jsme je ve třetí třetině a v prodloužení výrazně přehrávali. Z toho zápasu byly dva body málo,“ přemítá odchovanec krnovského hokeje. Jen pro pořádek – zmíněný zápas se odehrál 13. prosince a Slezan nakonec vyhrál po nájezdech 4:3.

V domácím prostředí ale tým Pavla Zdráhala poměrně tvrdě narazil a v listopadu prohrál 1:4. Parta okolo Tomáše Komínka tehdy Slezany předčila především důrazem v brankovišti a Marek Slíž musel řešit celou řadu nepříjemných tečí. Jak tuhle zbraň soupeře eliminovat?. „Prostě je do předbrankového prostoru vůbec nemůžeme pouštět, případně jim hrát na hůl takovým způsobem, aby se k tečím nedostávali. Minule nám takto dali všechny góly, my jsme teď ale v jiném rozpoložení a v jiné formě,“ upozorňuje jedna z opor opavského výběru. „Obecně jsme se zlepšili v pohybu i defenzivní hře. Soupeřům už tak neustupujeme a ve vlastní třetině se nám daří držet náš systém.“

Na závěr jsme se ještě Kryštofa zeptali, jestli dokážou hráče střetnutí s Havířovem nebo Vyškovem nabudit ještě více než je běžné. „Specifický je pro mě osobně Havířov, protože jsem tam hrál a všechny tam znám, v kabině vždycky vypisuji nějakou odměnu. Dnešek ale nějak významněji nebereme, je to pro nás běžný zápas. Máme stanovené nějaké cíle, kterých chceme dosáhnout, ale neřešíme, jestli proti nám zrovna stojí druhý nebo poslední tým tabulky. Prostě jdeme vyhrát,“ uzavřel Kryštof Stuchlík krátké povídání.

Utkání s Vyškovem v Krnově začíná v 17 hodin.