• středa 14. února 2024
  • Tomáš Chalupa

V dalším domácím duelu Slezan přivítá o play-off bojující Kopřivnice

Opava ve středu zakončí svou sérii tří domácích utkání v řadě. Zdráhalovi svěřenci na závěr přivítají Kopřivnici, která ze všech sil bojuje o postup mezi elitní osmičku. Tatrováci jsou momentálně sedmí, za nimi se ale seřadila trojice hladových vlčáků. Polepší si Slezan v boji o třetí příčku, nebo se hosté přiblíží vysněné účasti v play-off? Utkání začíná v 18 hodin.

Kopřivničtí do Krystal arény přijíždí v roli outsidera. Letošní sezona totiž dnes již tradičnímu účastníkovi druhé ligy rozhodně nevychází podle představ. Vše vyvrcholilo rezignací jinak úspěšného a ambiciózního kouče Ladislava Majkuse, který trenérský post opustil v polovině ledna. „Potřeboval jsem se nadechnout čerstvého vzduchu. Vnímám to jako správný krok, který pomůže oběma stranám. Chtěl jsem Kopřivnici přivést do play-off a přejít přes první kolo. Tím by mé angažmá mělo happyend. Jsme sice zatím šestí, ovšem není to ono, na devátou Techniku máme náskok tří bodů. Cítil jsem, že tým potřebuje impulz, proto jsem se tak rozhodl. Mužstvo má před sebou pořad dost zápasů a velkou šanci se posunout v tabulce, tak aby mělo, co největší šanci v play-off,“ okomentoval tehdy Majkus svůj konec pro Novojičínský deník.

Léčba jeho asistentem Marcelem Kudělou zatím své ovoce příliš nenese. Kopřivničtí jsou v tuto chvíli sedmí a čtyři z posledních pěti duelů nezvládli. Hodně překvapivá byla jejich sobotní porážka 2:4 v domácím prostředí s Velkým Meziříčím, v pondělí pak Kopřivnice padla 5:2 na ledě Havlíčkova Brodu. Už po tomhle kole navíc našeho soupeře v tabulce může přeskočit Šumperk, Technika Brno i Žďár nad Sázavou.

„Je mi kluků už docela líto. Chtějí a v každém zápase se snaží vytěžit co nejvíc bodů. Sráží nás ale pořád dokola podobné chyby – nevyužité šance, rychle za sebou inkasované branky a dnes také častá vyloučení. Nedělávám to, že bych si stěžoval na rozhodčí, ale dnes ten metr určitě neměli na obě strany stejný. Je to škoda, i přes porážku bych chtěl dnes kluky pochválit. Šanci na reparát máme hned ve středu v Opavě. Rozhodně nic nevzdáváme,“ hodnotil porážku na ledě Bruslařů Marcel Kuděla.

Opavští tak vzhledem k výše zmíněnému jdou do utkání v roli poměrně jednoznačného favorita. V boji o třetí flek navíc mají poměrně dobrou šanci odskočit svým soupeřům. Nový Jičín totiž hraje v Havířově a Hodonín čeká nelehký duel na ledě zlepšující se Techniky Brno. Budou se Slezané po porážce s Vyškovem radovat ze tří bodů? Utkání začíná v 18 hodin.