• sobota 17. února 2024
  • Tomáš Chalupa

Po domácích zápasech Slezan míří do Velkého Meziříčí

Základní část druhé ligy se pomalu ale jistě chýlí ke svému konci. K prvnímu z posledních sedmi utkání jede Slezan na led Velkého Meziříčí. To v posledních kolech čeká především boj o záchranu, ale zároveň ještě mohou v koutku duše myslet i na play-off. Sobotní utkání začíná v 17:30.

Domácí mají v tuto chvíli na svém kontě 40 bodů a rezervu na poslední Valašské Meziříčí mají před závěrečnou fází soutěže pětibodovou. Tento už relativně velký náskok si Horáci vybudovali v první polovině února. V tomto období totiž najeli na třízápasovou vítěznou vlnu, kterou si v boji o udržení třetí nejvyšší ligy hodně pomohli a navíc se přiblížili ještě i elitní osmičce, na kterou v tuto chvíli ztrácí sedm bodíků. Velmez nejprve před vlastními fanoušky přestřílel 7:4 Nový Jičín, poté žlutomodří zvítězili i na ledě Techniky Brno a Kopřivnice. Poslední zápas sehráli svěřenci Jiřího Adama ve středu ve Vyškově, kde padli 7:3.

Za zlepšenými výsledky hokejistů z Vysočiny částečně stojí také nedávné posily. Mužstvo Horáků posílily v závěru přestupového okna mladé pušky z okolních větších klubů. Hodně nebezpečný je zatím především osmnáctiletý Hynek Peš, který ve čtyřech duelech zaznamenal už dvě branky a pět asistencí. Tradičními oporami pak jsou Miroslav Juda (15+24) a Jiří Doležal (20+14). Oba tito borci sbírají průměrně lehce přes jeden bod na zápas.

V dobré pohodě hraje také Opava, která je stále na třetí příčce a bojuje o to, aby ve vyřazovacích bojích začínala před svými fanoušky. Ti si v posledních dnech užili tři domácí zápasy v řadě, z nichž Slezan vyválčil sedm bodů. Poslední výhra 3:1 s Kopřivnicí sice nebyla úplně přesvědčivá, podobné zápasy mohou na druhou stranu po psychické stránce pomoci více, než vysoká vítězství, což si uvědomuje i Pavel Zdráhal. „Tři body jsme dnes ubojovali, o to cennější pro nás ale jsou,“ hlásil po utkání opavský kouč.

Ten by jistě uvítal, kdyby jeho svěřenci vybojovali tři body i ve Velkém Meziříčí. Podaří se jim to? Duel na útulném zimáčku začíná v 17:30.