• středa 21. února 2024
  • Tomáš Chalupa

Na řadu přichází oblíbený Šumperk, porazí jej Slezan i počtvrté?

Po vítězství na ledě Velkého Meziříčí jedou Slezané opět na kluziště soupeře. Družina Pavla Zdráhala se tentokrát představí v Šumperku, se kterým se ji letos náramně daří. Opava s Draky ještě neztratila ani bod a ve všech střetnutích jim vstřelila minimálně čtyři branky. Bude tato lichotivá série pokračovat i středečním duelem? Začátek je naplánován na 18:00.

Draci už dávno dali zapomenout na hrůzostrašný úvod ročníku a v závěru sezony je čeká neúprosný boj o účast v play-off. V tuto chvíli je náš dnešní soupeř v tabulce sedmý, jenže už po tomto kole může být všechno jinak. Na záda totiž týmu dlouholetého kapitána a nynějšího kouče Tomáše Sedláka dýchá Žďár nad Sázavou, Kopřivnice i Technika Brno. Zmíněné celky jsou namačkány v rozmezí jediného bodu. Do vyřazovacích bojů však proklouznou pouze dva výše zmíněné týmy. Budou Šumperští jedním z nich?

Někteří fanoušci Draků o tom na sociálních sítích začínají pochybovat. Šumperk totiž posledních několik zápasů odehrál ve značně okleštěné sestavě a nevypadá to, že by mělo dojít ke zlepšení. Například do zápasů ve Valašském Meziříčí a ve Vyškově šel bývalý prvoligista s pouhými třemi čistokrevnými obránci. Po doplnění útočníkem Pavlem Skopalem z toho nakonec byly alespoň dva obranné páry, nicméně dlouhodobě se takto druhá liga rozhodně hrát nedá.

Ve Valmezu to ale možná Šumperku dokonce pomohlo. Draci se na ledě Bobrů semkli a byla z toho překvapivá, nicméně nesmírně důležitá výhra 6:3. V dalším kole ve Vyškově už ale možná síly začaly ubývat a výsledkem byla jasná porážka 5:0. „Dnes k tomu nemám úplně co říct. Od začátku zápasu jsme tahali za kratší konec lana. Kluci vůbec nestíhali tempo Vyškova a byla na nich vidět velká únava. Zápas jsme pak navíc dohrávali pouze ve dvanácti lidech a s tím už se horko těžko něco dělá. A to nám ještě gólman několik tutovek pochytal,“ prohlásil po utkání Tomáš Sedlák.

Oslabená bude ve středu také Opava. Ta v sobotu přišla na nějakou dobu o centra Adama Beránka, který utržil otřes mozku. K dispozici Pavel Zdráhal nadále nemá ani kapitána Jiřího Šindeláře, mimo hru je tentokrát i Tomáš Káňa, jehož by měl v první formaci nahradit Jan Vašenka. Do hry se naopak vrací Jan Vojtovič.

Utkání v dračím doupěti začíná ve středečních 18 hodin.