• pátek 23. února 2024
  • Tomáš Chalupa

Zápas sezony, nezastírá Zdráhal. Slezan si s Hodonínem může pojistit třetí flek

Očekávaný zápas je tady! Slezan ve šlágru kola svede v Krnově litou bitvu s Hodonínem. Zápas může leccos napovědět v boji o konečnou třetí příčku, ke které by Opavští byli v případě vítězství již velice blízko. Hodonínští ale mají po středečním domácím výbuchu s Velkým Meziříčím co napravovat a rozhodně budou odhodlaní se o důležité body porvat. Atraktivní utkání začíná v sobotních 17:00.

Byla to ztráta, ve kterou asi opavští hokejisté ani nedoufali. Hodonín ve středu překvapivě před svým bouřlivým publikem dvakrát ztratil vedení a nakonec podlehl o záchranu bojujícím Horákům 3:5. Žlutomodří Baník zaskočili třemi góly v závěrečné dvanáctiminutovce. Domácím nestačily branky Hložánka, Luži a Talafy, po kterých dvakrát vedli.

Není tak divu, že kouč Aleš Bachánek byl z výkonu svých svěřenců pořádně zklamaný. „Hodnotí se mi to špatně, zavinili jsme si to vlastními chybami. Věděli jsme, že soupeř bude hrát na brejky a byli jsme na to připravení, bohužel jsme ale neplnili, co jsme měli. Je to škoda,“ kroutil Bachánek hlavou a který také žehral na hodonínskou efektivitu. „Na góly se nadřeme. Nechci se na to vymlouvat, ale realita je taková, že hrajeme vinou zranění pátý zápas na tři pětky a horko těžko to skládáme dohromady,“ mrzí šéfa lavičky Baníku.

Slezan naopak ve středu nezaváhal a dvěma body z ledu Šumperku si v boji o třetí příčku výrazně pomohl. Jak to tedy v tabulce momentálně vypadá? Po 39. kole ze 44 celkových má Opava 66 bodů, Hodonín 61. Případným vítězstvím by se tak kýžené třetí příčce výrazně přiblížila. Konec světa by neznamenala ani porážka, v rukávu ještě mají totiž Opavští schovanou dohrávku na ledě Žďáru nad Sázavou.

Na důležitost sobotního zápasu jsme se cestou ze Šumperku ptali kouče Opavy Pavla Zdráhala. „Mít náskok pěti bodů je v tuto chvíli samozřejmě krásné, čeká nás ovšem nesmírně těžký zápas. Strašně rádi bychom ho zvládli, abychom si před závěrečnými koly na třetím místě udělali nějaký bodový polštář. Může to dopadnout tak, že se bude rozhodovat třeba až v posledním kole, ale utkání s Hodonínem je pro nás v tuto chvíli zápasem sezony,“ podotkl dvaapadesátiletý stratég, kterému se do sestavy pro zápas vrací tahoun Tomáš Káňa.

Atraktivní bitva začíná v sobotních 17:00.