• středa 28. února 2024
  • Tomáš Chalupa

Konec základní části se blíží, Opava jede na led Valašského Meziříčí

Do konce základní části zbývá Slezanu odehrát pouhých pět duelů. Tři z nich odehrají Opavští na kluzištích soupeřů. Tuto šňůru zahájí Zdráhalovo komando už dnes na ledě Valašského Meziříčí, které v posledních duelech čeká tuhý boj o záchranu. Středeční střetnutí začíná v 18:00.

Valachy čeká hodně perný závěr sezony. Výběr bývalého brankáře a dnes již dlouholetého kouče Lukáše Plška bojuje o vyhnutí se baráži s Velkým Meziříčím, záchranářské starosti nicméně ještě úplně z hlavy nemůže vypustit ani Technika Brno. Čtyři kola před koncem mají právě Bobři nejhorší výchozí pozici, na druhou stranu se jim však daří v posledních zápasech pravidelně bodovat a hodně cennou výhru si připsali třeba v sobotu s Vyškovem. V utkání s druhým týmem druholigové tabulky modrobílí zvítězili 6:4, přestřelku řídil dvěma góly a jednou asistencí zkušený Lukáš Finsterle. Ale zpět k situaci chvostu tabulky. Jak to na něm vypadá, se můžete podívat níže.

Našemu dnešnímu soupeři v boji o udržení druholigové příslušnosti výrazně pomáhají posily, které dorazily v závěru přestupního okna. Klíčovým podpisem se ukazuje býti centr Michal Popelka, který v pouhých osmi zápasech stihl pět branek a sedm asistencí. Přínosem bude jistě majitel 160 extraligových startů v dresu Zlína i v kabině. Osmi body ve dvanácti duelech se může pochlubit i exkopřivnický Patrik Gola. V brance pak Valachy jistí mladý Adam Pavlíček, jemuž byly vyřízeny střídavé starty z nedalekého Vsetína.

Opavští mohli jet k zápasu s poměrně čistou hlavou, v sobotu ale pokazili dobře rozehraný zápas s Hodonínem, ve kterém ztratili vedení 3:1 a nakonec dokonce prohráli 3:4 po prodloužení. Místo téměř jistého třetího místa tak Slezan čeká právě s Baníkem bitva až do posledních kol. V tuto chvíli je náskok červenobílých čtyřbodový. Hodonín ve středu doma hraje se silným Vyškovem, jehož výpomoc by se Opavě rozhodně hodila.

Jaký bude bodový rozestup po 41. kole?